anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

32W5500 a 32V5500 ?

profile.country.pl_PL.title
Lesiu-----
Początkujący

32W5500 a 32V5500 ?

Jaka jest różnica między tymi modelami oprócz jasności 60tys vs 80 tys. i tego, że model W ma 100Hz?

5 ODPOW. 5
Elwira
Początkujący

Witam,

model V5500 ma 2 wejścia komponentowe (W5500 - 1)
V5500 - minimalnie większy pobór mocy niż W5500 (różnica 6W)

dodatkowo model W5500 posiada instrukcję obsługi wyświetlaną na ekranie.

Zimny_
Użytkownik

Lesiu napisał(a):

Jaka jest różnica między tymi modelami oprócz jasności 60tys vs 80 tys. i tego, że model W ma 100Hz?

Nie jasności, tylko kontrastu... Jakby jasność była na takim poziomie, to oczy by wypaliło ;) Najważniejsze, że oba modele mają taki sam silnik BE3. Mimo bardzo dobrego obrazu na obu ekranach, na W5500 obraz w ruchu jest płynniejszy. Widać tą różnicę, szczególnie przy oglądaniu sportu (nie mówię tu o szachach). Technologia 100Hz, w nowych modelach jest dużo bardziej dopracowana, we wszystkich testach chwalą płynność ruchu.
Kolejną różnicą, jest mniejsze zużycie prądu w W5500 porównując do serii V5500.

Tu są szczegóły:

http://www.sony.pl/comparison/kdl32v5500k/kdl32w5500k " target="_blank

endrii
Początkujący

Też jestem na etapie wyboru telewizora. Zauważyłem, że różnice w parametrach między modelami nie są duże. Jeżeli chodzi o wygląd obrazu, tu już można gołym okiem zobaczyć to. Może to wynika z mojej dosyć małej wiedzy... Jeden parametr - inny obraz?

oldguest
Początkujący

Podstawową różnicą jest 100Hz w modelu W5500. Czyli dużo płynniejszy ruch w szybkich scenach.

Zimny_
Użytkownik

Dodatkowo trzeba pochwalić nowe modele za udoskonalone 100Hz. Dotychczas wszystkie testy wskazywały lepszą płynność ruchu modeli posiadających 100Hz z serii 5500, niż poprzednie 4500.

Jeden parametr - inny obraz?

Dokładnie. To jest niby jeden parametr, tylko on odpowiada za bardzo ważną część, płynność ruchu. Porównaj sobie starsze modele z BE2 i nowsze z BE3. Jeden "parametr" pod którym kryje się dużo innych rzeczy i wprawdzie zmienia on cały obraz.