anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

3D bez okularów?

profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

3D bez okularów?

http://www.youtube.com/watch?v=H09494K_a2Q

Co o tym sądzicie?

22 ODPOW. 22
edzia------
Początkujący

Okulary będą i trzeba to zaakceptować lub dać sobie spokój z 3D na najbliższe kilka lat. Bo póki co nic lepszego od tego co jest w wyświetleniu obrazu trójwymiarowego w okularach nie wymyślono.

profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Nie wiem czy już o tym słyszeliście, ale trafiłem na newsa o 3D bez okularów od Sony. Z tego co wyczytałem nie jest to jeszcze rewolucja ale na pewno kolejny krok na przód. Jak tylko trafię na jakiś rozsądny i godny zaufania materiał na ten temat to zamieszczę więcej informacji ;-)

Przy okazji poczytałem trochę o podobnych rozwiązaniach u konkurencji. Wg ostrożnych szacunków można założyć, że 3D jest widoczne u nich przy oglądaniu TV z kątów nie większych niż 4-9 stopni. Nie widać zatem żadnej znacznej przewagi na tym polu ponieważ oferowane produkty mają raczej małą użyteczność w życiu codziennym. Dla koneserów być może... ale dla mnie póki co zdecydowanie nie.

Czekam z ciekawością na kolejny krok Sony :)

MARIUSZEK32
Początkujący

Na dzień dzisiejszy sceptycznie podchodzę jeszcze do takich wiadomości. Ale pożyjemy zobaczymy :c20 Jeśli jakość obrazu będzie porównywalna do tego z okularami, a nawet lepsza to zacznę się poważnie zastanawiać nad czymś takim.