anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

3D w Polsce - zalety, wady, ceny

profile.country.pl_PL.title
Sebek-----
Początkujący

3D w Polsce - zalety, wady, ceny

Chyba każdy doskonale już wie, że obecnie w naszym kraju możemy kupić całkiem sporo modeli telewizorów 3D. I mimo, że to młoda technologia to wybór jest duży. Sam zastanawiam się nad takim zakupem, dlatego chętnie wysłucham jakie macie zdanie na temat rozrywki 3D w domu, jakie zalety i wady należy uwzględnić?

20 ODPOW. 20
Ravi-----
Początkujący

Na początek polecam lekturę bliźniaczego tematu viewtopic.php?f=212&t=7059&start=0 masz tam wymienione zasadnicze plusy i minus technologii 3D i przykładowe ceny zestawów.

magda.25
Początkujący

Początek trójwymiarowego kina mamy już dawno za sobą, a teraz nie zaszkodzi dowiedzieć się, jak to wszystko działa, ale tym razem z perspektywy telewizora 3D. Jedyne na co liczę osobiście to to, że masowa produkcja tych telewizorów i okularów przyczyni się do spadku cen.

Zimny_
Użytkownik

Ja za to liczę na większą dostępność materiałów 3D. Jak narazie jest parę bajek i kilka filmów. Moim zdaniem ciekawe były by audycje sportowe 3D w telewizji, może jakiś kanał 3D w naziemnej cyfrowej (tańszy transfer, większy bitrate, lepsza jakość)...

romanpawlowski
Poszukiwacz

Tylko, że znając nasze realia to pewnie będzie to jakiś kanał na jednej z platform satelitarnych i oczywiście dodatkowo płatny. Znam to z własnego doświadczenia - jestem abonentem C+ i za wszystkie kanaly HD muszę placić dodatkowo. Niestety nic w standardowym abonamencie, :c9

Ravi-----
Początkujący

Za wszystkie? Przy końcu umowy zobacz sobie jeszcze ofertę Nki, mam podstawowy abonament, ale kilka kanałów HD mam... Co do źródeł to można już sporo gier z komputera włączyć w trybie 3D, tylko niestety musi być to już dość mocna konfiguracja bo obciążenie zasobów jest bardzo duże.

Sebek-----
Początkujący

Zimny napisał(a):

Moim zdaniem ciekawe były by audycje sportowe 3D w telewizji, może jakiś kanał 3D w naziemnej cyfrowej (tańszy transfer, większy bitrate, lepsza jakość)...

Tutaj się muszę z tobą zgodzić :c4 , bo możliwość oglądania transmisji sportowych w trzech wymiarach jest dla mnie najlepszą zachętą, oprócz tego oczywiście jeszcze gry i telewizja rzecz jasna.

magda.25
Początkujący

wydarzenia sportowe, które będą dostępne w 3D pewnie rozpalą wyobraźnię nie jednego kibica na świecie :thumbsup:

Zimny_
Użytkownik

Sebek napisał(a):

Zimny napisał(a):

Moim zdaniem ciekawe były by audycje sportowe 3D w telewizji, może jakiś kanał 3D w naziemnej cyfrowej (tańszy transfer, większy bitrate, lepsza jakość)...

Tutaj się muszę z tobą zgodzić :c4, bo możliwość oglądania transmisji sportowych w trzech wymiarach jest dla mnie najlepszą zachętą, oprócz tego oczywiście jeszcze gry i telewizja rzecz jasna.

Oczywiście - gry sportowe :c20

Sebek-----
Początkujący

A co sądzicie o tych telewizorach 3D LED TV:
a). HX800
b). LX900
c). HX900
jakie zalety i wady podsiadają te modele?