anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

55HX850 i "martwy pixel"

ROZWIĄZANE
profile.country.pl_PL.title
lmichal
Poszukiwacz

55HX850 i "martwy pixel"

Zauważyłem dzisiaj oczywiście głownie na ciemnym tle martwy pixel. Na jasnych tłach nie widać ale na ciemnych wiem ze jest i mnie denerwuje. Czy to się reklamuje? TV mam od roku. Boję się zeby się kolejne nie pojawiły...

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
Barbara_K
Moderator

Witaj, 

Polecam bezpośredni kontakt z pomocą techniczną, która będzie w stanie odpowiedzieć na Twoje pytania. Możesz zadzwonić na numer: 0 801 382 462 lub napisać na adres: customersupport.pl@eu.sony.com

Pozdrawiam i życzę powodzenia w rozwiązaniu sprawy, 

Barbara_K

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

oh rzeczywiście link do strony opisującej wady matryc i występowaniu martwych pixeli !

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Zawsze możesz spróbować zareklamować. Z tego co wiem to różnie firmy do tego podchodzą. Nie raz wystarczy jeden piksel nie raz aż trzy. Myślę, że i tak warto spróbować. Zadzwoń do serwisu i poproś o wizytę specjalisty. Obejrzy czy sprzęt podlega gwarancji. Albo TV zabierze do serwisu albo wymieni matrycę na miejscu. Życzę powodzenia.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Barbara_K
Moderator

Witaj, 

Polecam bezpośredni kontakt z pomocą techniczną, która będzie w stanie odpowiedzieć na Twoje pytania. Możesz zadzwonić na numer: 0 801 382 462 lub napisać na adres: customersupport.pl@eu.sony.com

Pozdrawiam i życzę powodzenia w rozwiązaniu sprawy, 

Barbara_K

lmichal
Poszukiwacz

Od razu następnego dnia skontaktowałem się z serwisem. Wypełniľem formularz, skontaktowano się ze mną pi czym przyjechało 2 miłych panów którzy porobili zdjęcia.
Pozostało mi czekać na decyzje

Btw ogólnie są już 2 wadliwe pixel. Pierwszy którego zauważyłem nagle jakby się wyłączył. Jest czarny i jakby się zmniejszył do mniejszego jakby 1/3 na powiększeniu widać że coś jest z nim dziwnego jakby "zwarcie" bo taka czerwona ramka jest widoczna. Następnie ok 4-5 pixeli niżej pokazał się kolejny i on jest zielony cały czyli podobno martwy. Zmartwilo mnie zachowanie tego pierwszego i pojawienie się drugiego i to mnie skłoniło do zgłoszenia reklamacji. Nagle pojawiły się 2 i to blisko siebie.
lmichal
Poszukiwacz

Reklamacja oczywiście nie została uznana

Poniżej opinia. Aczkolwiek ostatnie zdanie jest dla mnie mimo wszystko śmieszne

Sprzęt sprawny i zgodny z normami producenta.
Ekran LCD został wykonany z wykorzystaniem technologii wysokiej 
precyzji, dzięki której aktywnych jest ponad 99,99% pikseli,na ekranie 
mogą pojawiać się czarne plamki lub jasne kropki( w kolorze czerwonym 
,niebieskim lub zielonym)Jest to jednak właściwość wynikająca z 
konstrukcji ekranu LCD i nie jest objawem usterki.