Podziel się wrażeniami!
W dniu 10.10.2020.r dostałem nową aktualizację i niestety obraz tak został podkręcony że niestety źle się ogląda.
Nie można wrócić do poprzedniej aktualizacji która jeśli idzie o obraz była bardzo dobra.
Teraz białe jest za bardzo podświetlone a ciemniejsze są niedoświetlone. Oczywiście tv resetowałem do ustawień fabrycznych oraz wyłączyłem na 2 min z sieci niestety obraz nadal jest źle skalibrowany.
Przydały by się ustawienia z poprzedniej aktualizacji.
Witam,
pod tym linkiem znajdziesz wskazówki, jak idealnie ustawić obraz do swoich preferencji: https://www.sony.pl/electronics/support/articles/00126919
Pozdrawiam
Niestety, ale mam dokładnie ten sam problem co autor wątku. Propozycje "ekspertów" Sony, żeby posiłkować się poradnikiem do kalibracji? Naprawdę?
Czyli w sumie wychodzi na to, że zarazem przyznajecie, że aktualizacja pogarsza jakoś obrazu i można ją w pewien sposób "podreperować" kalibracją. Otóż nie można. Obraz uległ pogorszeniu, a Wy nic z tym nie robicie. Strasznie żałuję, że dałem się ponieść przywiązaniu do marki i zdecydowałem się na zakup XF9005.