anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Aktualizacja dla modeli z 2013r. - W6, W8, W9

profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Aktualizacja dla modeli z 2013r. - W6, W8, W9

W dniu dzisiejszym pojawiła się aktualizacja dla modelu W8. Z racji tego, że W6 oraz W9 są z tej samej rodziny, to prawdopodobnie dla tych modeli również pojawiła się nowa aktualizacja.

PKG3.504EUA

Jakie zauważyliście różnice? Przed chwilą zaktualizowalem i jeszcze nie doszukałem się zmian poza przyspieszeniem działania calego TV.

Informacja o poprzedniej aktualizacji:

http://www.sony.pl/support/pl/product/KDL-42W805A/downloads/RB1EUA_3211

PKG3.211EUA - poprawienie obsługi telewizora.

Pozdrawiam Stubb
11 ODPOW. 11
Zimny_
Użytkownik

To już chyba 3-4 aktualizacja nowych modeli w tym roku i druga w przeciągu miesiąca:) Sony stara się, bardzo pozytywnie. Jeszcze brakuje informacji na ekranie, co zostało uaktualnione. Z drugiej strony bez tej informacji, czasami wychodzą ciekawe dyskusje o zmianach jakie zostały zauważone:)

profile.country.PL.title
batumi
Użytkownik

za 3-4 miesiące dla sony to będzie złom i skończą sie aktualizacje, he he.

Ilekroć widzę arogancję i niekompetencję Sony, aż przyjemnie jest wbić szpilę.
maarcell
Użytkownik

W wyszukiwaniu satelity doszło "n na kartę" - tylę zauważyłem.

stubbs.
Użytkownik

za 3-4 miesiące dla sony to będzie złom i skończą sie aktualizacje, he he.

Batumi podaj przykład innego producenta, który przez rok, dwa lub więcej wprowadza aktualizacje dla jakiegoś modelu? Ja osobiście nie znam takiego i uważam, że Sony nie odstępuje na tym polu od innych a nawet powiedziałbym, że bardzo mocno wspiera swoje produkty. Np wprowadzenie HbbTV do modeli z 2011 roku.

Pozdrawiam Stubb
stubbs.
Użytkownik

Odnośnie aktualizacji o numerze PKG3.504EUA

Niniejsza aktualizacja zwiększa potencjał Twojego telewizora, usprawniając działanie aplikacji i usług internetowych.

Są to subtelniejsze zmiany w porównaniu do aktualizacji PKG3.211EUA, gdzie poprawa jakości usług internetowych była bardziej odczuwalna dla przeciętnego zjadacza chleba - dla mnie aplikacje i serwisty internetowe ładowały się znacznie szybciej.

Pozdrawiam Stubb
Zimny_
Użytkownik

Dziś telewizor ściągnął nową wersję softu PKG 3.710. Akurat sprawdzałem usługę SEN i nie wiem czy to jest autosugestia - ale aplikacje wczytują się sprawniej. Aktualizację zrobiłem dosłownie z 10 min temu, więc za mało czasu do zauważenia konkretnych zmian. Na stronie Sony  jeszcze nie ma info o nowej wersji softu.

stubbs.
Użytkownik

Informacja na stronie Sony jest już dostępna...

Korzyści i udoskonalenia:

oprogramowanie poprawia wydajność TV i rozwiązuje następujące problemy z zasilaniem:

TV włącza się sam o północy.
TV nie włącza się w godzinach porannych.
Brak dźwięku po włączeniu telewizora.

Po implementacji noweg softu rozwiązał się mój mały problem z routerem. Przy restarcie routera włączał mi się W8. Cały czas nie mogłem dojść do jakiego sprzężenia dochodzi a tu ciach i aktualizacja mnie uratowała :). Dzięki Sony :wink:

Pozdrawiam Stubb
Zimny_
Użytkownik

Stubbs napisał: "Przy restarcie routera włączał mi się W8"

Poważnie Stubbs? Miałeś podłaczone przewodem, czy po WiFi?

Albertus123
Poszukiwacz

Najnowsza aktualizacja do pobrania przez TV!!! pisze dlatego ze na stronie SONY jeszcze dlugo jej nie bedzie:-)