anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Aktualizacja oprogramowania EX z 2011 roku (EXx2x)

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Aktualizacja oprogramowania EX z 2011 roku (EXx2x)

Kolejna aktualizacja, a w niej dosyć ważne zmiany. Najważniejsza według mojej opinii do dodanie opcji wyboru jakości filmów z YouTube. W tym jakość HD. Poniżej link:

Inne zmiany:

Ciesz się filmami z serwisu YouTube w jakości HD
Oglądaj zdjęcia i filmy z serwisu Facebook na pełnym ekranie
Dodatkowy tryb Ticker w serwisie Twitter
Połącz wyniki wyszukiwania usługi TrackID z serwisem Twitter

Oprogramowanie PKG3.704EUA:

http://www.sony.pl/support/pl/product/KDL-46EX720/downloads/FW_Bravia_AZ2EUA

Informacje o sposobie przełączania jakości filmów z YouTube w poniższym wątku:

https://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=222&t=11060

Pozdrawiam,
Zimny.

56 ODPOW. 56
zizi-----
Początkujący

Wiadomo jak były wyświetlane poprzednio ?

HD -były w HD.. a teraz jest możliwość zmniejszenia jakości ?

Sprawdziłem przed chwilą, materiał w HD z YT.. no i się zasugerowałem - newsem - wygląda lepiej.. ale wzrok mój nie najlepszy.. może poprzednio odtwarzał materiał HD w gorszej jakości ?

- oczywiście opcja jest zmiany jakości - nie wiem czy była wcześniej

Mylagos
Użytkownik

Poprzednio zwykle materiały były wyświetlane w standardowej rozdzielczości, czyli jeśli dobrze pamiętam 360p. Wiele osób pytało jak zmienić rozdzielczość wyświetlania filmów z serwisu youtube i niestety nie było to możliwe. Teraz pozostało się tylko cieszyć :D

arik92
Użytkownik

Przydałaby się również taka aktualizacja dla modeli z roku 2010 wyposażonych w Bravia Internet Video.

Zimny_
Użytkownik

Zizi - wcześniej nie wszystkie filmy były wyświetlane w najwyższej jakości. Obecnie mamy wybór jakości pomiędzy SD i HD. Poza tym taka opcja daje możliwość szybszego ładowania plików wideo, dla osób posiadających wolniejszą prędkość Internetu. Do tego wcześniej nie spotkałem się z filmami ze ścieżką Dolby Digital. Teraz duża część trailerów filmów w HD posiadają taką ścieżkę.

arik92 - możliwe, że taka poprawka pojawi się w modelach z 2010 roku. Moim zdaniem powinna dotyczyć wszystkich modeli z BRAVIA Internet Video, nie tylko telewizorów..

pingwin321
Początkujący

Witam,

Mam telewizor podłączony przewodowo (poprzez gniazdo RJ45) do internetu. W dniu dzisiejszym po włączeniu telewizora pojawił się komunikat o dostępnej automatycznej aktualizacji. Zgodziłem się, telewizor się zaktualizował i... pojawił się problem z dostępem do internetowego video Bravia (wcześniej działało prawidłowo).

Kiedy uruchamiam opcję "Internetowe Wideo BRAVIA", wówczas najpierw pojawia się "Łączenie z usługą... uwierzytelnianie... pobieranie zawartości internetowej..." i albo wyskakuje błąd 5007, albo informuje mnie że zawartość internetowa jet gotowa i mam nacisnąć przycisk HOME. Tylko że HOME prowadzi mnie ponownie do menu głównego. Jeżeli znowu wybiorę internetowe wideo, to znowu przechodzę przez tą konfigurację... i tak w kółko... Wygląda na to, że zawartość internetowa stała się pusta i dlatego TV wpada w pętlę jej odświeżania.

Mam wrażenie że aktualizacja oprogramowania popsuła mi dostęp do internetowego wideo. Co mam zrobić żeby to naprawić? Zgłaszałem problem przez formularz e-mailowy Sony i jak na razie żadnego odzewu nie mam. Czy ktoś ma podobny problem?

TV: Sony KDL-32EX720
Aktualna wersja oprogramowania: PKG3.704EUA-0104

Mylagos
Użytkownik

Zresetuj ustawienia telewizora. Powinno to pomóc.

gggrzybowscy
Użytkownik

Aktualizacja PKG3.704 nie popsuła dostępu do internetowego wideo.Sprawdzałem przed chwilą i po wciśnięciu przycisku (INTERNET/VIDEO) wszystko czyta szybko i odtwarza.

pingwin321
Początkujący

Mylagos napisał(a):

Zresetuj ustawienia telewizora. Powinno to pomóc.

Rzeczywiście, uruchomienie opcji przywrócenia ustawień fabrycznych pomogło.

Szkoda że po aktualizacji trzeba resetować telewizor i od nowa ustawiać wszystkie parametry i sortować kanały. :-( Żeby uniknąć podobnej sytuacji w przyszłości wyłączyłem opcję aktualizacji. Mam nadzieję że to zabezpieczy mnie przed koniecznością kolejnych resetów.

Dziękuję za pomoc.

cogito.
Początkujący

Sytuacja która Cię spotkała nie jest standardem a wyjątkiem. Po prostu w trakcie wgrywania aktualizacji coś poszło nie do końca tak jak powinno. Niestety trafiło na Ciebie. W przyszłości powinno obyć się bez takich przygód ;-)