Podziel się wrażeniami!
Kolejna aktualizacja, a w niej dosyć ważne zmiany. Najważniejsza według mojej opinii do dodanie opcji wyboru jakości filmów z YouTube. W tym jakość HD. Poniżej link:
Inne zmiany:
Ciesz się filmami z serwisu YouTube w jakości HD
Oglądaj zdjęcia i filmy z serwisu Facebook na pełnym ekranie
Dodatkowy tryb Ticker w serwisie Twitter
Połącz wyniki wyszukiwania usługi TrackID z serwisem Twitter
Przede wszystkim sprawdź jaką masz siłę połączenia oraz czy jest ono stabilne (internet dostarczany bez przerwy). Innym czynnikiem, choć niezwykle rzadkim, związanym z internetem jest prędkość łącza. W dzisiejszych czasach raczej nie powinno być z tym problemów ale prędkość poniżej 6MB/s może przysworzyć pewne problemy z przesyłem danych po sieci.
Problemów szukałbym raczej na łączu niż w samym TV czy sofcie.
Witaj,
nie działa po aktualizacji? Wcale się nie uruchamia, czy przy odtwarzaniu wideo coś wyskakuje?
Witam otóż tak. Po włączeniu internet wideo cały czas wyskakuje komunikat łączenie z usługą, a po dłuższej chwili następny Błąd konfiguracji podczas nawiązywania połączenia wystąpił bład sieci <1106>. Co więcej przegładarka działa, z telefonem przez DLNA też się łączę Facebook działa widgety też. Nie działa tylko internet wideo i co dziwne ten sam komunikat wyskakuje mi też podczs próby aktualizacji telewizora.
Do tej pory wszystko chodziło jak burza a po tej ostatniej aktualizacji już nie. Nie wiem o co chodzi próbowałam już chyba wszystkich możliwych konfiguracji sieci ale to nic nie daje, a przecież internet jest tylko brak tych usług. POMOCY:smileysad:
Witam,
Dzięki za sugestie. Internet mam z UPC 30MB/s. To raczej nie jest wina łącza, gdyż serwisy (np. TVN) działają bezproblemowo na innych urządzeniach w mniej więcej w tym samym czasie (np. po kolejnym restarcie streamu w TV włączałem to samo na laptopie, także po Wi-Fi i było OK). Interesujące jest to co piszesz o konfiguracji routera. Co konkretnie należy zmienić w konfiguracji, aby naprawić problem (lub wyeliminować ten przypadek)?
Prawdopodobnie spróbuję przywrócić ustawienia fabryczne. Czy to spowoduje powrót do fabrycznej wersji oprogramowania?
Jeśli chodzi o konretny serial to nie wiem czy to ma znaczenie, gdyż błąd generalnie występował na dowolnym, ale podam dla przykładu: TVP: "Anna German", TVN: "Bitwa o dom". Oglądam głównie wieczorami, kiedy to dużo innych sieci Wi-Fi działa w okolicy. Podejrzewam, że to może być główny problem, jednak dlaczego w przypadku błędu odtwarzanie w TV zaczyna się na następnym odcinku? Nie dało się tego zrobić inaczej np. zbuforować od miejsca w którym przerwało (tak jak bym tego oczekiwał)?
Pozdrawiam
W takim przypadku proponuję na początku przywrócić te ustawienia fabryczne. Niestety wszystkie ustawienia wrócą do fabrycznych. Oprogramowanie nie, zostaje to, które było instalowane ostatnio.
Co do routera, mam Internet z Neostrady. Przy zmianie takich parametrów jak "protokół" (np. PPPoA), czy ustawieniach modulacji. Nie znam parametrów UPC, ale z Neostradą poprawki w konfiguracji pomogły.
Jeszcze zastanowiłbym się nad zgłoszeniem do serwisu. Może tu jest przyczyna..
Witam ponownie,
Problem z odtwarzaniem treści internetowych zniknął u mnie po zmianie routera na inny. Poprzedni zaczął zrywać połączenia nawet na laptopie, więc zwróciłem się do UPC o zmianę na i od razu na standard N (aż trudno uwierzyć, ale miałem G - technologia sprzed 10 lat). Nie obyło się bez przeszkód, ale po wymianie wszystko zaczeło działać. Jeszcze raz dzięki za sugestie.
Pozdrawiam