Podziel się wrażeniami!
Kolejna aktualizacja, a w niej dosyć ważne zmiany. Najważniejsza według mojej opinii do dodanie opcji wyboru jakości filmów z YouTube. W tym jakość HD. Poniżej link:
Inne zmiany:
Ciesz się filmami z serwisu YouTube w jakości HD
Oglądaj zdjęcia i filmy z serwisu Facebook na pełnym ekranie
Dodatkowy tryb Ticker w serwisie Twitter
Połącz wyniki wyszukiwania usługi TrackID z serwisem Twitter
U jankesów aktualizacja niby ta sama, ale poprawek coś więcej i rozmiar pliku mniejszy. Chyba zaczne ściągać od nich aktualizacje. Link http://esupport.sony.com/US/perl/model- ... ownloadTab
Poniżej cytat ze strony Sony.com (tłumaczenie Google)
Sony ma w ofercie telewizora BRAVIA ® procesu aktualizacji oprogramowania za przyjazne dla klienta. Ta aktualizacja oprogramowania (wersja PKG4.005AAA) zapewnia następujące korzyści:
Ulepszenia w stosunku do wersji PKG4.003AAA :
Wyższą wydajność i stabilność funkcji internetowych
Świadczenia przewidziane w poprzednich aktualizacjach i zawarte w wersji PKG4.005AAA:
Dodaje możliwość korzystania z Skype ® serwis internetowy telefonicznej
Dodaje: "Co nowego" funkcji
Media Remote (klawiatura Software, Full / Prosty pilot i wstrząsnąć Track ID)
VAIO ® Remote Keyboard
Media Remote (tekst za pomocą głosu)
Dźwięk Teatr Kontrola Widget
WMV / WMA Codec dla DLNA / USB
Dodaje zdolności do 3D za pomocą USB (modele 3D tylko i wymaga 3D aktywnych okularów)
Uwaga: Umożliwia wyświetlanie treści 3D ® Bloggie kamery po podłączeniu przez port USB na ekranie telewizora
Zwiększa wydajność i stabilność IPTV (Internet Protocol TV) funkcji
Uwaga: IPTV pozwala cieszyć się HD (High Definition) programowanie z Internetu na ekranie telewizora BRAVIA, który jest podłączony do szerokopasmowego łącza internetowego
Właśnie teraz pobrałem nową aktualizację do mojego tv EX720, wersja oprogramowania to PKG4.008 EUA-0104.Czy ktoś zauważył jakieś zmiany?
Cześć,
też pobrałem aktualizacje. Wydaje mi się, że w edycji portów HDMI (ustawienia/ wejścia zewnętrzne/ Ustawienia AV) jest większa ilość ikonek, niestety nie liczyłem ich wcześniej zatem jest to tylko wrażenie
Obecnie przeglądam MENU, jeśli jeszcze coś wpadnie mi w oko, dam znać.
Pozdro
PS1. zauważyłem, że podczas poruszaniu się po MENU, telewizor ścisza trochę dźwięk. Nie dopatrzyłem się w tym jeszcze sensu czy rozsądnej zależności,jakby coś, dam znać
Z tego co podaje Sony to wymika iż uaktywnili usługę HbbTV - http://www.sony.pl/support/pl/product/K ... Z2EUA_4008
◦This software includes the improvement for Hbb TV performance.
No i Sony, można było tak od razu.
Wraca mi wiara w Was.
(napisane później)
po zmianie na Polskie ustawienia, nie zaobserwowałem włączenia HBBTV.
To po co ta aktualizacja?
Dzis o 5.50 załaczyła sie nowa aktualizacja-na szybko nie zauwazyłem nic co mogło sie zmienic
Data wydania: 10/08/2012
Nazwa: PKG4.012EUA
Korzyści i udoskonalenia:
Cytat ze strony Sony "Niniejsze oprogramowanie ulepsza obsługę standardu Hbb TV".
Kolejna wersja która coś poprawia w Hbb TV w modelach z 2011 roku jednak nadal dla kraju Polska jest to zablokowane. Zastanawiam się czy centrala Sony w Polsce potrafi w końcu zareagować i powiadomić odpowiednie komórki odpowiedzialne za soft o odblokowanie aplikacji interaktywnej ? Czy jeszcze długo będziemy czekać patrząc na napis, że w naszym kraju nie jest to wymagane klikając w nieaktywną ikonę.
Nie jest to pierwszy raz, gdy to piszę, ale pozwolę się powtórzyć Musimy poczekać, aby HbbTV jeszcze bardziej się rozwinęło - było dostępne cały czas na dobrym poziomie, a nie tylko przy okazji imprezy jaką były Euro i Igrzyska. Wtedy zapewne pojawi się ta oczekiwana aktualizacja
Z informacji na Facebook Sony Polska, usługa HbbTV powinna być udostępniona na jesieni 2012 (pod koniec listopada). Włączenie nastąpi po aktualizacji oprogramowania.