anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Aktualizacja oprogramowania EX z 2011 roku (EXx2x)

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Aktualizacja oprogramowania EX z 2011 roku (EXx2x)

Kolejna aktualizacja, a w niej dosyć ważne zmiany. Najważniejsza według mojej opinii do dodanie opcji wyboru jakości filmów z YouTube. W tym jakość HD. Poniżej link:

Inne zmiany:

Ciesz się filmami z serwisu YouTube w jakości HD
Oglądaj zdjęcia i filmy z serwisu Facebook na pełnym ekranie
Dodatkowy tryb Ticker w serwisie Twitter
Połącz wyniki wyszukiwania usługi TrackID z serwisem Twitter

Oprogramowanie PKG3.704EUA:

http://www.sony.pl/support/pl/product/KDL-46EX720/downloads/FW_Bravia_AZ2EUA

Informacje o sposobie przełączania jakości filmów z YouTube w poniższym wątku:

https://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=222&t=11060

Pozdrawiam,
Zimny.

56 ODPOW. 56
plukaszcz
Użytkownik

U jankesów aktualizacja niby ta sama, ale poprawek coś więcej i rozmiar pliku mniejszy. Chyba zaczne ściągać od nich aktualizacje. Link http://esupport.sony.com/US/perl/model- ... ownloadTab

stubbs.
Użytkownik

Poniżej cytat ze strony Sony.com (tłumaczenie Google)

Sony ma w ofercie telewizora BRAVIA ® procesu aktualizacji oprogramowania za przyjazne dla klienta. Ta aktualizacja oprogramowania (wersja PKG4.005AAA) zapewnia następujące korzyści:

Ulepszenia w stosunku do wersji PKG4.003AAA :

Wyższą wydajność i stabilność funkcji internetowych

Świadczenia przewidziane w poprzednich aktualizacjach i zawarte w wersji PKG4.005AAA:

Dodaje możliwość korzystania z Skype ® serwis internetowy telefonicznej
Dodaje: "Co nowego" funkcji
Media Remote (klawiatura Software, Full / Prosty pilot i wstrząsnąć Track ID)
VAIO ® Remote Keyboard
Media Remote (tekst za pomocą głosu)
Dźwięk Teatr Kontrola Widget
WMV / WMA Codec dla DLNA / USB
Dodaje zdolności do 3D za pomocą USB (modele 3D tylko i wymaga 3D aktywnych okularów)
Uwaga: Umożliwia wyświetlanie treści 3D ® Bloggie kamery po podłączeniu przez port USB na ekranie telewizora
Zwiększa wydajność i stabilność IPTV (Internet Protocol TV) funkcji
Uwaga: IPTV pozwala cieszyć się HD (High Definition) programowanie z Internetu na ekranie telewizora BRAVIA, który jest podłączony do szerokopasmowego łącza internetowego

Ciekawi mnie możliwość zaimplementowania firmware dedykowanego na rynek USA do TV na rynek Europejski? Ja pierwszy nie będę sprawdzał ale chętnie dowiem się czy komuś się to udało i TV "żyje" ;) .

Pozdrawiam Stubb
profile.country.PL.title
nikox85
Nowicjusz

Właśnie teraz pobrałem nową aktualizację do mojego tv EX720, wersja oprogramowania to PKG4.008 EUA-0104.Czy ktoś zauważył jakieś zmiany?

karolgorecki000
Nowicjusz

Cześć,

też pobrałem aktualizacje. Wydaje mi się, że w edycji portów HDMI (ustawienia/ wejścia zewnętrzne/ Ustawienia AV) jest większa ilość ikonek, niestety nie liczyłem ich wcześniej zatem jest to tylko wrażenie :c20

Obecnie przeglądam MENU, jeśli jeszcze coś wpadnie mi w oko, dam znać.

Pozdro

PS1. zauważyłem, że podczas poruszaniu się po MENU, telewizor ścisza trochę dźwięk. Nie dopatrzyłem się w tym jeszcze sensu czy rozsądnej zależności,jakby coś, dam znać :thumbsup:

plukaszcz
Użytkownik

Z tego co podaje Sony to wymika iż uaktywnili usługę HbbTV - http://www.sony.pl/support/pl/product/K ... Z2EUA_4008

◦This software includes the improvement for Hbb TV performance.

misiekf
Początkujący

No i Sony, można było tak od razu.
Wraca mi wiara w Was.

(napisane później)
po zmianie na Polskie ustawienia, nie zaobserwowałem włączenia HBBTV.
To po co ta aktualizacja?

pablo_duch
Początkujący

Dzis o 5.50 załaczyła sie nowa aktualizacja-na szybko nie zauwazyłem nic co mogło sie zmienic

soss-----
Początkujący

Data wydania: 10/08/2012
Nazwa: PKG4.012EUA
Korzyści i udoskonalenia:
Cytat ze strony Sony "Niniejsze oprogramowanie ulepsza obsługę standardu Hbb TV".
Kolejna wersja która coś poprawia w Hbb TV w modelach z 2011 roku jednak nadal dla kraju Polska jest to zablokowane. Zastanawiam się czy centrala Sony w Polsce potrafi w końcu zareagować i powiadomić odpowiednie komórki odpowiedzialne za soft o odblokowanie aplikacji interaktywnej ? Czy jeszcze długo będziemy czekać patrząc na napis, że w naszym kraju nie jest to wymagane klikając w nieaktywną ikonę.

Mylagos
Użytkownik

Nie jest to pierwszy raz, gdy to piszę, ale pozwolę się powtórzyć :) Musimy poczekać, aby HbbTV jeszcze bardziej się rozwinęło - było dostępne cały czas na dobrym poziomie, a nie tylko przy okazji imprezy jaką były Euro i Igrzyska. Wtedy zapewne pojawi się ta oczekiwana aktualizacja ;)

Zimny_
Użytkownik

Z informacji na Facebook Sony Polska, usługa HbbTV powinna być udostępniona na jesieni 2012 (pod koniec listopada). Włączenie nastąpi po aktualizacji oprogramowania.