Podziel się wrażeniami!
Witam.
Zakładam taki temat aby każdy mógł podzielić się swoją opinią nt. dzisiejszej aktualizacji która właśnie się u mnie pobiera lub różnymi błędami, niedziałającymi funkcjami itd.
U mnie aktualizacja pobiera się na TV KDL-43W755C.
Pozdrawiam!
Dałeś linka do poprzedniej aktualizacji
Teraz jest 329
Zadam głupie pytanie może jak przywrócić ustawienia fabryczne - poprzez konfigurację początkowa? Czy pamięć i reset wanie?
pamięć i resetowanie wymazuje wszystko
pamięć i resetowanie wymazuje wszystko
czyli co - konfiguracje wstepną zrobić?
u mnie w 50W809c wreszcie mam menu z obrazem w obrazie, PIP.
Pytanie czy ktoś wie jak zmienic/ukryć te zieloną (paskudną jak dla mnie) ramkę dookoła okienka z programem tv?
Telewizor KD-55X8509C. Dla mnie - oprogramowanie nadal do bani; nie da się włączyć opcji 3D przy odtwarzaniu filmu np. z KODI. Po prostu, brak tej opcji w "actions menu". SONY! Dlaczegooooo?
Mnie to bardziej interesuje, czy nasze telewizorki dostaną androida w wersji 6.0 albo nawet jak już wyjdzie ten nowy Android N
Ale zapomniałem.. to jest sony i nie ma na co liczyć.. 😞
Powiem, że u mnie wszystko dobrze działa, nawet Netflix się uruchamia.
Pilot działa już dobrze, system działa dużo szybciej (chociaż, przy ustawieniach telewizji analogowej/cyfrowej trzeba czekać sporo na reakcję...).
Ja jestem zadowolony, chociaż telewizory Android TV od Sony mają jeszcze długą drogę do bycia perfekycjnymi telewizorami.
DObrym prognostykiem pod update'y jest fakt, że TV z 2016r. dostały te same, słabe bebechy do seria 2015.
Jeżeli Sony nie zacznie uważać serii 2015 za przestrzałe(ludzie! kupujcie najnowsze TV z nowym Androidem!) to pod względem technicznym nie powinno być problemów z przyszłymi aktualizacjami jeszcze przez 1-2 lata.
W gruncie rzeczy o trochę tego Andka już połatali od pamiętnych początków;)
Czyli seria D na 2016 też dostała procesor MediaTek MT5890 ?
Ciekawe czy zabawa nie zacznie się od nowa jak pojawi się aktualizacja na Androida 6, która zapowiadało Sony ?
Tutaj masz reckę i screeny z AIDA w kwestii procka:
http://www.hdfever.fr/2016/04/07/test-sony-xd93/
W ogóle to ja jestem ciekawy czy ta diagnostyka AIDY identyfikuje ten procesor poprawnie. Sony zapowiadało, że już TV z 2015 dostaną innego Mediateka MT5595:
http://www.androidauthority.com/mediatek-used-in-worlds-first-ultra-hd-android-tv-578640/
@Sony Polska
Jak to w końcu jest z tym procesorem?
MT5595 czy jak wskazuje AIDA: MT5890?