anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Aktualizacja z 12.04.2016 - LISTA BŁĘDÓW

kuba130000
Użytkownik

Aktualizacja z 12.04.2016 - LISTA BŁĘDÓW

Witam.

Zakładam taki temat aby każdy mógł podzielić się swoją opinią nt. dzisiejszej aktualizacji która właśnie się u mnie pobiera lub różnymi błędami, niedziałającymi funkcjami itd.

U mnie aktualizacja pobiera się na TV KDL-43W755C.

Pozdrawiam! :slight_smile:

58 ODPOW. 58
szpelu
Poszukiwacz

Wg. AIDA moj 55w755c ma te same bebechy i w odroznieniu do XD93 mam wiecej ramu 😉 bo az 2GB... Tnie Sony gałąź, oj tnie.

Zeby nie bylo offtopu...

Wrazenia po wgraniu najnowszego firmware pozytywne. Tv jak narazie dziala plynniej i zauwazalna jest poprawa szybkosci i stabilnosci... Pzdr.

Edit: aplikacja Wideo nadal dziala siermieznie, podlaczony dysk indeksuje sie 5 minut nim pojawi się materiał zawarty na nim. Przed tym czasem mozna darowac sobie uruchamianie w/w apki bo dysk bedzie niewidoczny. Szkoda ze Sony nic z tym nie robi bo np. kodi widzi zawartosc dysku praktycznie odrazu.

luki2786
Użytkownik

nie wiem jak u was ale umnie raz dziala pilot normalny a raz ten maly

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

U mnie bez zmian po aktualizacji. Dobrze pracował i nadal dobrze pracuje. Chyba dziś dotarła wzmianka na stronie Sony co do ostatniej aktualizacji. Dodali obsługę HDR w Netflix i poprawili stabilność. Zobaczę to HDR, bo ogólnie w ustawieniach było, widocznie apk netflix nie widziała parametrów.

Edycja. Potwierdzam działanie HDR w Netflix przez wymuszenie systemowe filmu nagranego w tym formacie Marco Polo zmienia automatem np z Kino Pro na Wideo HDR.

profile.country.PL.title
resnick_A
Użytkownik

ewidentnie po aktualizacji widać pooprawę szybkości systemu operacyjnego. Kodi dziala płynnie.

Natomiast wbudowana apliakcja video dalej jest do kitu : problem z napisami , rozciągnięty obraz.

Co do aktualizacji do kolejnej wersji androida nie śpieszyłbym się.Nic to nie wnosi do działania telewizora poza potencjalnymi  nowymi problemami.

luki2786
Użytkownik

lepiej niech narazie zostaną przy tej wersji androida bo jest coraz lepiej a wiadomo jak wprowadza nowego to na 90% bedzie to samo cobw lutym

profile.country.PL.title
prawie
Użytkownik

Witam u mnie po wgraniu aktualizacji widac poprawe w szybkosci dzialania systemu ale zakladka "ustawienia kanałów" a dokładniej "ustawienia cyfrowe" muli niesamowicie, nie da sie ustawic programow gdyz klikajac na piloci raz klika 2x.

Zauwazylem rowniez od jakiegos czasu ( oprogramowanie ktore polepszalo zasieg z pilota ) ze gdy przelacze na telewizje naziemna i potem wroce na odbior z dekodera ( ferguson ariva 252 combo ) podpietego przez hdmi po wcisnieciu przycisku "STOP" na pilocie od dekodera przelacza na telewizje naziemna w telewizorze. Owy problem nie wystepuje gdy uruchomie telewizor ponownie i odpali na HDMI2 ( bo na tym mam wybrany przycisk TV )  to przcisk stop na pilocie od dekodera nie przlacza na naziemna w tv dopoki nie przelacze sam na naziemna pilotem od tv i wroce ponownie na satke z dekodera. 

Jest to strasznie uciazliwe bo gdy cos nagrywam na dekoderze i chce zakonczyc nagrywanie wciskajac stop przelacza mi na telewizje naziemna i musze przelaczyc na hdmi2 pilotem od tv zeby ujzec monit potwierdzajacy zakonczenie nagrywania.

Mam nadzieje ze ktos z Sony to czyta i zostanie to poprawione w nowym sofcie. Dziekuje

kuba130000
Użytkownik

prawie napisali:

Witam u mnie po wgraniu aktualizacji widac poprawe w szybkosci dzialania systemu ale zakladka "ustawienia kanałów" a dokładniej "ustawienia cyfrowe" muli niesamowicie, nie da sie ustawic programow gdyz klikajac na piloci raz klika 2x.

Zauwazylem rowniez od jakiegos czasu ( oprogramowanie ktore polepszalo zasieg z pilota ) ze gdy przelacze na telewizje naziemna i potem wroce na odbior z dekodera ( ferguson ariva 252 combo ) podpietego przez hdmi po wcisnieciu przycisku "STOP" na pilocie od dekodera przelacza na telewizje naziemna w telewizorze. Owy problem nie wystepuje gdy uruchomie telewizor ponownie i odpali na HDMI2 ( bo na tym mam wybrany przycisk TV )  to przcisk stop na pilocie od dekodera nie przlacza na naziemna w tv dopoki nie przelacze sam na naziemna pilotem od tv i wroce ponownie na satke z dekodera. 

Jest to strasznie uciazliwe bo gdy cos nagrywam na dekoderze i chce zakonczyc nagrywanie wciskajac stop przelacza mi na telewizje naziemna i musze przelaczyc na hdmi2 pilotem od tv zeby ujzec monit potwierdzajacy zakonczenie nagrywania.

Mam nadzieje ze ktos z Sony to czyta i zostanie to poprawione w nowym sofcie. Dziekuje

Możesz po prostu wyłączyć Bravia Sync w ustawieniach i powinno pomóc. :wink:

profile.country.PL.title
prawie
Użytkownik

Tylko ze ja nie chce wylaczac tej funkcji poniewaz obsluguje tv i dekoder jednym pilotem a tak musze dwoma a do tego po wlaczeniu dekodera odpala mi automatycznie tv i tylko przezucam kanaly :slight_smile: 

Po co mi funkcja ( HDMI CEC, Bravia Sync ) ktorej nie moge uzywac, jesli jest to powinna dzialac i wszystko pieknie dzialalo dopoki nie zaczeli z ta poprawa lepszego lapania sygnalu z pilota. Wiem ze teraz lepiej pilot lapie chodz to mala poprawka w stosunku do tego co bylo ale skopali cos podczas poprawiania.

Napisalem to miedzy innymi dlatego ze ktos z sony to przeczyta i uwzgledni to podczas nowej aktualizacji softu.

ZbyszekKieliszek
Poszukiwacz

Od czego zacząć? 

Na 49x8309c aktualizacja zepsuła wiele.

Po pierwsze tv wyłącza się kilkadziesiąt sekund. O szybkim włączeniu nie ma mowy. TV zachowuje się tak jakby pilot nie działał, klikam przycisk włączania na pilocie i nic. Po kilku minutach tv się uruchamia, restartuje system i tak za każdym razem.

Przełączanie kanałów również gorzej działa. 

Aplikacja YouTube działa gorzej- wiele filmów się tnie lub zatrzymuje i ładuje filmik.

Normalnie koszmar.

Reset TV do ustawień fabrycznych nic nie dał. 

Da się wrócić do poprzedniego softu?

Jak nie to co z tym fantem zrobić? 

rstsec
Nowicjusz

kd-55x8509c. U mnie do momentu aktualizacji wszystko działało, piloty Netflixy i inne. Po aktualizacji nadal chyba wszystko dziala ale podczas korzystania z przegladarki po ok 15 minutach TV się restartuje!!!

Wrrrrr....

Zadam to samo pytanie co poprzednik: Czy mozna cofnac update i wrócić do poprzedniej wersji (znając życie to tego zbyt szybko nie poprawią).