anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Co to za TV

profile.country.pl_PL.title
bolo22
Początkujący

Co to za TV

Zamierzam kupic odbiornik LCD i moje pytanie om opinie KDL-40w4220. Na stronie SONY nawet nie mogę znależć takiego odbiornika :( . Z góry dziękuję za pomoc.

9 ODPOW. 9
oldguest
Początkujący

Jest to model bliźniaczy do modelu KDL40W4000 różni się delikatnie obudowa.

Zimny_
Użytkownik

Takie wątki były już poruszane :D
Tu znajdziesz więcej informacji i w tym wątku będziesz miał jeszcze jeden odnośnik do jeszcze innego wątku o tej tematyce :)
viewtopic.php?f=2&t=1090

A z jakiej odległości będziesz oglądał tv? Mam jeszcze inny model, więc ciężko o tym mówić... Z opisów i testów wygląda bardzo dobrze. Co do funkcji i zaawansowania telewizora, na pewno nie będziesz narzekał.

Tu masz opinie i produkcie:
http://www.ceneo.pl/;0151434927-10.htm#productOpinions

A tu więcej parametrów:
http://www.sony.pl/product/t32-w-series/kdl-40w4000

bolo22
Początkujący

Oglądać będę z ok 3 m z cyfrowej kablówki.

scarface-----
Początkujący

Piszesz o cyfrowej telewizji kablowej, ale czego oczekujesz od tv, czy będzie je rozbudowywał w przyszłości (np. kino domowe, konsola itp). Jeśli chcesz dobrego tv to musisz dobrze określić czego po nim oczekujesz

40W4000 (czy różniący się tylko wizualnie model, który podałeś) to bardzo dobry tv i dobra wielkość na oglądanie z 3 metrów kanałów w SD, opinie są podzielone czy warto dopłacać np. do w4500 bo ma 100hz i podobno lepszą czerń. Mimo wszystko warto skoczyć np. do centrum sony czy innego sklepu żeby zobaczyć odbiór, może porównać itp.

Jeśli chcesz brać po opiniach ludzi to ja polecam ten model, bo cena do jakości jest bardzo dobra.

bolo22
Początkujący

Dziekuję za opinie. TV widziałem, obraz także, parametry mi dopowiadają co do przyszłości to będe chciał rozbudować o zestaw kina domowego HD - ale nie wszystko od zaraz.

scarface-----
Początkujący

oki jeśli już oglądałeś to bardzo dobrze.

ja zawsze zwracam uwagę na kwestie tego czego oczekujemy po tv i co będziemy na nim oglądać. Dla mnie Sony jest the best jeśli chodzi o przekaz HD i dlatego polecam jeśli ktoś ma zamiar podłączyć konsole, BD czy ma kamerę HD (w mniejszym stopniu zdjęcia z aparatu, super to wygląda, ale funkcje traktuje jako dodatek). Oczywiście przekaz SD też jest w porządku ale wiadomo że tv full hd pokazują pełnie dopiero w HD :).

Ps. kupujesz w sklepie czy przez Internet?

bolo22
Początkujący

Sklep
Na raty z gwarancją 5 lat. z 3800

scarface-----
Początkujący

Jak na odbiór osobisty i możliwość sprawdzenia to cena kusząca. Jeśli zdecydujesz się na kupno i znajdziesz trochę czasu to napisz jak wrażenia.

bolo22
Początkujący

Witam
I zostałem szczęsliwym posiadaczem KDL-40w4220.Pytacie o odczucia - przesiadka z 21 cali na 40 cali to ogromna różnica. Jakość programów FULL HD z wbudowanego tunera poprostu powala. 8-) Na początku miałem zastrzeżenia do smużenia matrycy ale przyznam się szczerze, że trzeba było trochę po kombinować to z filtrami zakłóceń, kontrastem, ustawieniami obrazu a uwieżcie że przeczytanie instrukcji nie w pełni odwierciedla możliwości tego sprzętu. Jak sami nie poeksperymentujemy to inaczej nie da rady. Dużym plusem jest powrót do ustawien standardowych. Jak na razie same plusy, ciekawy jestem jeszcze jak będzie dział w połaćzeniu z odtwarzaczem blueray - ale to później.
Dziękuję za wszystkie rady ;)