anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Czy warto inwestować w technologię 3d?

Sych-----
Początkujący

Czy warto inwestować w technologię 3d?

Witam serdecznie :c37 Sam zamierzam kupić telewizor 3d. Pamiętam przed wejściem 3d do produktów typu telewizory, itd był ogromny szum. Kazdy z kim rozmawiałem był podniecony tym skokiem technologicznym. Mam wrażenie jak teraz, gdy telewizory są na rynku, jakby czegoś jeszcze brakowało. Jest niedosyt. Szum jest, wszędzie są reklamy sprzetu 3d itd. Sam jestem pozytywnie nastowiony do tej technologii. Efekty jakie daje np bravia 3d przerosły moje oczekiwania. Materiały wyglądają ciekawie i sama jakosc obrazu jest lepsza. Tylko kiedy będzie więcej materiałów 3d? Czy warto już teraz kupic taki sprzęt (cenowo duzej różnicy nie ma), czy lepiej sie wstrzymać? Czy jakas telewizja planuje programy 3d? Co sądziecie o 3d?

55 ODPOW. 55
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

No ja akurat mam wątpliwości czy dodanie 3D do Gwiezdnych Wojen (czy też innych produkcji) to dobry pomysł :c18 Raczej nie. Dlaczego? Bo te, nagrane już, filmy nie były planowane jako 3D. Zwróćcie uwagę, że produkcje, które zostały nagrane normalnie a następnie na siłę dodano do nich efekty nie odniosły większego sukcesu.

Wojtek_B27
Początkujący

sadam napisał(a):

Zwróćcie uwagę, że produkcje, które zostały nagrane normalnie a następnie na siłę dodano do nich efekty nie odniosły większego sukcesu.

Pewnie trochę prawdy w tym co mówi sadam jest, robienie czegoś na siłę nie wróży niczego dobrego. W takim razie czekamy teraz na nowe produkcje, które powinny spełnić nasze oczekiwania.

Ravi-----
Początkujący

Lukas jeśli już za coś się bierze to robi to jednak dobrze, bez względu na koszty także sam jestem dobrej myśli boleje jedynie nad tym, że ostatnie będą przerabiane stare części trylogii, które bardzo chętnie obejrzałbym na dużym ekranie.

Wojtek_B27
Początkujący

Ja czekam aż "Avatar" ukaże się na płytach Blu-ray 3D. Tak się składa, że widziałem Avatara 3D w kinie, i efekt był rewelacyjny.

Ravi-----
Początkujący

Ostatnio natknąłem się na dość interesującą informacje, mianowicie w sprzedaży ma się pojawić 3D starter pack zawierający transmiter, 2 pary okularów i jeden film 3D (nie doszukałem się tytułu) cena podobno ma oscylować w okolicach 1000zł :D.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Klopsiki

profile.country.pl_PL.title
romanpawlowski
Poszukiwacz

Producenci idą na łatwiznę. Animacja jest najlatwiejsza do wyprodukowania w 3D.

4138-----
Początkujący

Wiele osób wypowiedziało się pozytywnie do nowej technologii 3d w domu, ale nikt nie pisał o konkretnych modelach. Wygląda więc na to, że będę pierwszy. Jestem pod wrażeniem modelu LX900 http://www.topmarket.pl/telewizory-3d-sony-kdl-52-lx-900-p39759.html?utm_source=nokaut.pl&utm_medium...

Wojtek_B27
Początkujący

Tylko, że właśnie premiera filmu "Klopsiki i inne zjawiska pogodowe" w wersji 3D miała oznaczać kolejny krok milowy rozrywki filmowej po przejściu na sygnał cyfrowy.

Ravi-----
Początkujący

Wiele osób wypowiedziało się pozytywnie do nowej technologii 3d w domu, ale nikt nie pisał o konkretnych modelach. Wygląda więc na to, że będę pierwszy. Jestem pod wrażeniem modelu LX900 http://www.topmarket.pl/telewizory-3d-sony-kdl-52-lx-900-p39759.html?utm_source=nokaut.pl&utm_medium...

Wygląd faktycznie powala, ale jeśli chodzi o ogólną jakość obrazu nie tylko przy 3D osobiście wolałbym zainwestować w hx900, podświetlenie strefowe wieczorami robi wrażenie, chociaż niestety zawsze by się chciało, żeby tych stref było więcej. Swoją drogą pojawił się pierwszy w Polsce test tego modelu: http://hdtvpolska.com/topic/19674-2010- ... odel-kino/