Podziel się wrażeniami!
Problem z Dualshock 4 v2.
Czy będzie można używać w TV Bravia: KD-55XD7005-rok produkcji styczeń 2017.
W menu wyświetlania "Dualshock 4" brak informacji jakie aktualne modele są do uruchomienia.
Ogolnikowo wyświetlona jest kafelka "Dualshock 4"
natomiast nie jest podane jaki model: czy v1 czy v2
Obecnie model Dualshock 4 v2 nie aktywuje się.
Sugerujemy kontakt z naszym Działem Technicznym.
Pozdrawiamy, zepsół Sony
Na 99% nie bedzie działał w wersji V2.
Przerabiałem temat z TV KD-49XD7005.
Kupiłem nowy dualshock 4 SONY do nowego TV SONY.
Jakież były uradowane dzieciaki jak zobaczyły kontroler do gier..
No cóż... musiałem im wytłumaczyć że następnym razem kupimy inny sprzęt.
Sony twierdzi że te modele TV są kompatybilne z wersją dualshock4 V1.
http://sony-eur-eu-en-web--eur.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/134686 masz odpowiedź na stronce angielskiej przecież SONY Polska nie przewiduje problemów sugeruje kontakt z działem pomocy albo nie przewiduje ,że ktoś kupi DS4 i będzie chciał go używać ufff szczęśliwym trafem kupiłem działającego DS4.
Cześć,
Mam podobny problem z TV 55w809c.
Dostałem odpowiedź od Dzialu Pomocy Technicznej, że ds4 v2 nie są kompatybilne z android TV.
Mam ten sam telewizor i pada DS v2 i miałem ten sam problem. Wejdż do ustawienia bluetooth tam sparuj pada z telewizorem.[zanim to napisałem to jeszcze raz sprawdziłem czy dobrze mówię i git łączy sie natychmiast] Tak samo jest z pilotami pseudodotykowymi, podłąłącza sie przez bluetooth, a nie przez zakłdkę pilot głosowy zdalnego sterowania.
w moim przypadku nawet taka operacja nie przynosiłą porzadanych efektów. Owszem kontroler się bez problemu parował.. i nawet działał bez problemu przez około 10 sekund. Potem porażka..
Z parowaniem nie miałem problemów, nawet byłem w stanie nawigować nim po TV, ale nie da się grać w gry, które wymagają użycia przycisków L1i2, R1i2 oraz prawego joya.
Może gdyby była możliwość ustawienia/przypisania przycisków dla konkretnego pada, to by coś z tego było.
DualShock 4 v1 działa bez zarzutów.
Witam.
( KD-49X8309C )
Zakupiłem Dualshocka 4 v2 gdzieś w połowie kwietnia, aby móc pograć w gry. Na początku działał z moim TV bez żadnych zastrezeżeń ( zero zacinania, płynność w 100% chociaż z informacji zawartej w linku wyżej miał nie działać z moim TV).
Doczekałem się 3 maja aktualizacji do gąbki i w tym momencie czar prysł. Pad działa ale zacina się co eliminuje go z użytku. Jeżeli Sony nie poprawi tego błędu Dualshock będzie bezużyteczny w moim przypadku. Została wypuszczona na rynek wersja v2, która ma nie działac z taką ilością TV. Trochę to śmieszne. Mam nadzieje że błąd Androida TV do poprawy.
Pozdrawiam.