anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jak uzyskać dźwięk z kina, oglądając tv?

profile.country.pl_PL.title
magdalenkad
Początkujący

Jak uzyskać dźwięk z kina, oglądając tv?

Z góry bardzo przepraszam za banalne być może pytania, ale nie potrafię tego przejść.

Podłączoną mam cyfrę+, działa bez problemu. Do tego telewizor 40 w 5500 i kino /?/ HCD-DZ880W. Kiedy oglądam film z płyty, dźwięk bez zarzutu. Kiedy chcę obejrzeć jakiś program przez cyfrę, dźwięk jest tylko z telewizora. A, mam podłączony jeszcze kabel optyczny /? tak się zwie/. Panowie w salonie zapewniali, że mamy wszystko, co potrzebne, by działało. No ale instrukcja obsługi w tym temacie jest dla mnie niezrozumiała.

Czy gdzieś w sieci znajdę informację, łopatologicznie, jak to krok po kroku zrobić? No przyznajcie, że to irytujące - nowy sprzęt stoi i nie wiadomo, jak go użyć :c3 . Pomocy :-)!

33 ODPOW. 33
profile.country.PL.title
cork-----
Nowicjusz

spoks nie raz są takie dni

sorka za moją nieuwagę :rolling_eyes:
pzdr
cork

oldguest
Początkujący

Witam

Tak jak obiecałem przetestowałem. U nasz wszystko działa. Proszę wyciągnąć kabel optyczny od strony kina i zobaczyć czy jego końcówka świeci (podczas działania telewizora). Jeśli nie to kabel optyczny jest uszkodzony.

profile.country.pl_PL.title
magdalenkad
Początkujący

kabel świeci. Czy mogę liczyć jeszcze na jakieś propozycje? Niezależnie ode mnie inna osoba próbowała zastosować te rady i też bez skutku :-(.

oldguest
Początkujący

Jeszcze zostaje stary sposób podłączenia czyli zamiast optyka wpiąć kabel EURO (ten szeroki) jeśli Pani posiada
czyli:
- dekoder z telewizorem kablem EURO
- kino domowe z telewizorem kablem HDMI oraz EURO
- włączyć Bravia Sync na TV i kinie
- przełączyć na system audio w TV.

Jeśli nie pomoże albo nie ma Pani drugiego kabla EURO to raczej nie obędzie się bez wizyty kogoś od nas.