Podziel się wrażeniami!
Cześć,
Kupiłem właśnie telewizor Sony KDL-32WD750. Sprzęt bardzo mi się podoba. 👍
Obecnie chciałbym dokupić do telewizora dysk zewnętrzny do nagrywania programów tv, w cenie do 100zł.
Pytanie co byście polecili, żeby zadziałało z tym telewizorem?
Dyski 2.5 cala z wewnętrznym zasilaniem USB
@Sony_Poland_Team a co powiesz o takim dysku?
https://m.ceneo.pl/32625236#tab=reviews
Pytam się głównie o to czy telewizor 32WD750 będzie go widział? Bo czytałem, że z tym "widzeniem" dysku mogą być problemy.
To raczej kwestia specyfikacji danego modelu, w tym przypadku producenta innego niż Sony, tak więc nie jestesmy w stanie niczego powiedzieć na temat tego dysku.
Witam,
Poniżej lista przetestowanych oraz uznanych za kompatybilne modeli dysków dla telewizorów Smart (bez Androida) z roku 2016:
SONY HD-U3
SONY HD-Q3
SONY HD-E2
Buffalo HD-LLU3
Buffalo HD-AVSU3
Buffalo HD-PLFU3
Buffalo HD-AVQ3
Buffalo HD-PNFU3-C
I-O Data AVHD-AUSQ
I-O Data HDEL-UTB
I-O Data AVHD-PUTSQ
I-O Data HDCL-UT(UTB)
I-O Data AVHD-AUT
I-O Data HDPC-UTC
Pozdrawiam
Z tymi dyskami Sony, Buffalo i I-O jest problem: albo są nie do kupienia albo są 2 razy droższe niż dyski uznanych producentów takich jak Toshiba czy Seagate.
A czy ktoś z forumowiczów podpowie z własnego doświadczenia jaki dysk za 200zł zadziała z moim telewizorem?
Mały czarny Western Digital np. 750 gb lub 1 tb. Sprawdzone. U mnie działa. Koszt około 230 zł.
@Waszko80, dzięki za wpis.
Zaryzykowałem i dwa dni temu zamówiłem dysk Toshiba Canvio Basics 1TB za 199zł. Dzisiaj przyszedł i dobra informacja jest taka, że z telewizorem Sony KDL32WD750 działa bez problemu (należy go tylko podłączyć przy włączonym telewizorze a następnie użyć opcji Ustawienia=>Ustawienia systemowe=>Ustawienia=>Ustawienia nagrywania=>Rejestrowanie dysku HDD).👍☺
Jak ktoś nabędzie taki telewizor to drogę ma już przetartą.
Potestuj i daj znać jak chodzi.
Mój WD dzisiaj zastrajkował i nie nagrał z góry ustalonego programu. Na liście błędów pisało coś o rejestracji dysku i konfiguracji. Wogóle mam wrażenie że w modelu 55Xe7005 nagrywanie działa dużo gorzej niż w kdl40w705c.
Po drugie dlaczego napięcie usb tam gdzie hdd rec to tylko 500? We wspomnainym 40w705c jest 800. Znowu zaoszczędzili?
Na razie chodzi bez zarzutu: działa nagrywanie z programatorem czasowym a także "z ręki". Wszystkie pliki się odtwarzają, nie ma problemu z kasowaniem nagranych filmów, nic się nie zawiesza. Zobaczymy co będzie dalej.
A jeśli chodzi o napięcie to czytałem tu gdzieś na forum, że nieraz jest potrzebny specjalny, grubszy kabel usb, który dostarcza "więcej" prądu z tv do dysku. Nieraz też w telewizorach jest specjalne wyjście usb dedykowane do podłączania dysku zewnętrznego ale jak to jest konkretnie w Sony nie wiem.