Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich, od paru dniu jestem posiadaczem nowego tv bravia kd49xe7005, jest to mój pierwszy tv od sony. Wszystko fajnie, jednak jak wybrałem autoprogramowanie telewizji naziemnej tj dvb-t, telewizor wyszukuje wszytkie dostepne programy itd, wszystko działa, jednak problem pojawia się gdy wyłączę tv i włączę np. za godzine. Zaprogramowane programy są tylko z mux-1, pozostałe sa niedostepne, tj nie moge np. wybrac programu 1 czy 5, tylko od 12 do ktoregoś tam, kóre sa w tym muxie 1. Muszę na nowo ustawiac programowanie, po czym sa znowu wszystkie muxy. I tu moje pytanie, czy tv po zaporgramowaniu stacji nie powinien ich "trzymać" w pamieci, nawet jak nie ma syganłu z anteny , gdy nawet antena odłaczona? przynajmniej tak miałem i tak zawsze było, jest w innych tv. Jeżeli chodzi o moja antene i sygnał wszystko działa jak należy. Mam wrażenie, że jak wyłacze zasilacz od anteny, wtedy tak się robi w tv. Może któś kto ma wieksze obycie z tv sony może mi jakoś odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ nigdzie nie moge znaleśc odpowiedzi, Pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Sprawdź czy nie masz ustawionego trybu sklepowego, ewentualnie powyłączaj opcje w 'ustawienia cyfrowe > ustawienia techniczne'.
Dzieki za odpowiedz i rade tryb wybieram przy inicjacji? przy poczatkowych ustawieniach, jezyk, itd? tak? tam z tego co pamietam był sklep lub dom? dobrze szukam?jezeli tak, to mam "dom" wyłacze opcje w "ustawieniach technicznych" i zobaczymy....
zrobiłem jak napisałes, i dzisiaj włączyłem tv, i nawet bez dobrego sygnału, odłaczonego wzmacniacza/zasilacza, programy sa i wyswietlaja sie nazwy stacji, info itd. tak jak wyszukał i zaporgramował, dzieki.:D
słuchaj, mam ten sam tv co ty, i dzisiaj znikneły mi tryby obrazu Gra i tryb zdjecia x3. Czu u ciebie są te tryby czy tez znikneły?
to działa tak, ze tv automatycznie aktywuje lub nie, w zależnosci z jakiego źródła korzystasz dane sceny. Jak ogladam tv to nie moge wybrac, gra, muzyka i grafika, jak dobrze zapamietałem, jak np. odpale konsole ps4 to do wyboru sa juz chyba wszystkie, a najlepsze jest to, ze jak włacze netflixa czy youtube to tylko standardowy.
*przy ogladaniu programów tv mam do wyboru: automat, ogólna, muzyka, kino, sport, hdr. nieaktywne: zdjecia, gra, grafika. A np. jak włacze film z dysku zewnetrznego to mam: automat, ogólna, i hdr.