anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-32W5500 a zestaw głośników Logitech Z-2300 2.1

Linux_Fan
Początkujący

KDL-32W5500 a zestaw głośników Logitech Z-2300 2.1

Witam wszystkich serdecznie, jako że jest to mój pierwszy wpis na tym forum :c10

Od razu przejdę do pytania. Otóż jestem bardzo zainteresowany zakupem telewizora LCD Sony Bravia KDL-32W5500. Spełnia on niemal wszystkie moje wymagania odnośnie dobrego telewizora, zaś jego obecna cena jest dla mnie do zaakceptowania. Na chwilę obecną nie dysponuję zestawem kina domowego, tudzież odtwarzaczem Blu-ray/DVD, jednakże z całą pewnością będę podłączał do tego telewizora swój laptop przez złącze HDMI. Posiadam również zestaw głośników 2.1 Logitech Z-2300 THX i próbuję znaleźć odpowiedź na pytanie, czy będę w stanie podłączyć je bezpośrednio do tego modelu telewizora. W specyfikacji KDL-32W5500 znalazłem jedynie następujące informacje

Dźwięk
Wzmacniacz cyfrowy TAK
Technologia S-Force Front Surround TAK
Funkcja Voice Zoom TAK
Moc wyjściowa (W) 10 W + 10 W (razem 20 W)
Tryb dźwięku Dynamiczny / Standardowy / Czysty głos
Tryb dźwięku przestrzennego Kino / Muzyka / Sport / Gra
Stabilizacja dźwięku TAK
Dolby® Digital TAK
Automatyczna regulacja głośności TAK
Wyjście 5.1 kanałów dźwięku TAK
Wyłączanie głośników TAK

Czy to oznacza, że można do tego modelu podłączyć bezpośrednio głośniki w zestawie 5.1? Czy w takim razie można również podłączyć zestaw 2.1?

Wybaczcie jeśli moje pytania wydadzą się komuś "naiwne", jednak będzie to mój pierwszy telewizor LCD i chcę wiedzieć dokładnie, czego się po nim spodziewać. 8-)

16 ODPOW. 16
oldguest
Początkujący

A czy te głośniki posiadają wejście optyczne?

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

A czy te głośniki posiadają wejście optyczne?

Mam takie same do laptopa więc odpowiem: nie posiadają wejścia optycznego. To są bardziej komputerowe głośniki.

Można się do nich podłączyć przez wtyczkę Stereo mini-jack lub przez przejściówkę z Mini-jack'a na 2xRCA (popularny Cinch). Grają całkiem przyzwoicie.

Linux_Fan
Początkujący

Hmm, dobre pytanie :rolling_eyes: Nigdy dotąd nie korzystałem z takiego wejścia, nie jestem pewien ale chyba nie. Wiem że Z-5500 mają takie wejście, ale Z-2300 raczej nie - przynajmniej nie znalazłem tego w specyfikacji.

P.S. Lajam, jaki dokładnie kabel polecałbyś do podłączenia tego zestawu głośników do KDL-32W5500? Mógłbyś zapodać jakiegoś linka?

oldguest
Początkujący

Najprościej wpiąć w złącze słuchawkowe z boku telewizora :D Niezbyt eleganckie podłączenie ale proste i skuteczne. Przy okazji można sterować głośnością z TV.

Linux_Fan
Początkujący

Testowałeś? Rzeczywiście działa? W takim razie byłoby to chyba najlepsze rozwiązanie :nauseated_face:

oldguest
Początkujący

Testowałeś? Rzeczywiście działa?

Nie, ale podaję to jako pewnik z mojej strony że tak zadziała.

Linux_Fan
Początkujący

Ostatecznie po licznych rozmyślaniach i naradach postanowiłem jednak zaszaleć i kupiłem na Allegro model KDL-40W5500 w zestawie z odtwarzaczem Blu-ray Sony BDP-S360 za niespełna 3400 zł. Jak myślicie, warto było? Cena obydwu przedmiotów w różnych sklepach internetowych łącznie oscylowała wokół sumy 3700, więc chyba nie jest źle 8-)

Ravi-----
Początkujący

Jeśli kupiłeś ze sklepu i będziesz miał paragon/fakturę to cena za komplet bardzo fajna, na dzień dzisiejszy ciężko znaleźć w5500 w wersji 40 calowej poniżej 3200zł, a w Twojej sytuacji za odtwarzacz Blu ray wyszło około 200zł. Zestawik fajny, a dodatkową zaletą będzie możliwość obsługi obu urządzeń jednym pilotem :)

Linux_Fan
Początkujący

Tak, będę miał fakturę i oczywiście 5-letnią gwarancję na TV :D O możliwości sterowania obydwu urządzeń za pomocą jednego pilota nie wiedziałem. Teraz trzeba będzie się zaopatrzyć w jakiś filmik na Blu-ray celem przetestowania Full HD :thumbsup: