Podziel się wrażeniami!
Witam,
Mam wrażenie, że mój telewizor działa z pewnym opóźnieniem. Tzn. wolno reaguje na komendy z pilota, wolno się włącza, itp...
Gdy nacisnę menu, albo przycisk zmiany proporcji obrazu czekam odczuwalnie długo na okno z opcjami... Nie wiem... 2 sekundy, czy coś podobnie drażniącego. Poruszanie się po opcjach PS3-podobnego menu też odznacza się pewnym opóźnieniem. Włączanie trwa jeszcze dłużej (5 sekund minimum), a tuż po włączeniu, zanim telewizor zacznie reagować na polecenia z pilota, musi minąć kolejne kilka sekund przez które nie mogę ściszyć, ani podgłośnic fonii, ani zmienić programu a widze już obraz i słyszę fonie. To dośc irytujące przypadłości w codziennym użytkowaniu tego urządzenia.
To usterka, czy tak ten model ma? Czy to może wina software'u?
Pozdrawiam.
Śledzę ten temat z zaciekawieniem i ciężko mi uwierzyć w takie opóźnienia trochę bo oglądałem tv w CS i całkiem szybko to całe menu chodziło. Może faktycznie serwis się kłania ? Czy w tej kwestii mógłby się wypowiedzieć jakiś właściciel KDL-46EX500 ? Rozważam ewentualny zakup tego modelu.
no na moim ex50x trwa to chyba jednak szybciej; i ja na pewno polecam ten tv
W moim KDL-32W705C jest to samo. Po włączeniu trzeba czekać na załadowanie się całości funkcji nie kilka, lecz raczej kilkanaście sekund, co jest denerwujące. Poza tym przełączenie programu też nie jest natychmiastowe, co przy przeskakiwaniu między dwoma kanałami również wnerwia (przy takim nasyceniu reklamami technika przeskakiwania między kanałami jest u mnie na porządku dziennym).
Sprawdzenie w sklepie w moim przypadku nie wchodziło w grę, bo się przesiadałem z naprawdę starego sprzętu i po prostu założyłem, że takich problemów nie ma. Poza tym ta zwłoka występuje tylko przy pierwszym uruchamianiu po dłuższym wyłączeniu, bo przez kilka lub kilkanaście minut po wyłączeniu telewizor ma coś jakby podtrzymanie pamięci i wówczas włączenie jest już prawie natychmiastowe. Z tego powodu aby przyjrzeć się kilka razy czasowi "uzbrajania" po włączeniu trzeba by było odczekać, aż to podtrzymanie pamięci wygaśnie, a więc kilkukrotne próby trwałyby długo. Takie rzeczy wychodzą niestety później... Dlatego też jestem do marki zniechęcony, ale oczywiście przy następnym zakupie będę próbował zweryfikować czas uruchamiania zanim kupię.