anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-40w905a Flash Player / Klawiatura w pilocie / internet

ROZWIĄZANE
CooperPL
Poszukiwacz

KDL-40w905a Flash Player / Klawiatura w pilocie / internet

Moje pytanie jest takie czy ten telewizor posiada wogule w przeglądarce Adobe Flash Playera gdyż u mnie on nie działa a przy zakupie (w trakcie zakupu) sprzedawczyni powiedziała że ten oto telewizor posiada flasha playera. Mógłby mi ktoś wyjaśnić jak sprawić by flash działał na moim telewizorze ?

Drugie pytanie: W pilocie mam klawisze od 1-9 przy których są oznaczone litery jak to mamy w komórce. Kolega posiada starszy Telewizor sony i mu te klawisze działają to znaczy może pisać tekst jak to w komórce a u mnie to nie działa. Czy to się gdzieś ustawia by ona działa ? bo strasznie męczące jest pisanie przez klawiatórę ekranową i czasochłonne !.

Trzecie pytanie: Czy przy przeglądaniu stron internetowch nasz telewizor nie złapie syfów czy wirusów ? Jak to każdy wie pełno stron posiada wszelkeigo rodzaju reklamy w których (załózmy nasz komputer) może załapać różne syfy (adware czy wirusy). Czy naszemu telewizorowi to nie zagraża ?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

1. Twój TV nie obsłguje Flash Player. Zostałeś chyba wprowadzony w błąd.

2. Opis działania klawiszy znajduje się pod linkiem:

http://pdf.crse.com/manuals/13HG900111/PL/c_rc_europe_all_lower.html

Proponuję zainstalować aplikację TV SideView na smartfonie/tablecie, połączyć się poprzez sieć WiFi i sterować TV z poziomu tej aplikacji. To znacznie ułatwia korzystanie z TV.

3. Ostatnio czytałem wątek o bezpieczeństwie w TV. Według raportu wypadło, że Sony radzi sobie z tym najlepiej. 

Pozdrawiam

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 ODPOW. 2
CooperPL
Poszukiwacz

Co to za forum na które nie odpowiadają na żadne pytania. Wszystie (prawie) tematy z są brakiem jakiejkolwiek odpowiedzi ze strony sony. Przecież to głowne strona (forum) Sony i powinni jakoś pomagać urzytkownikom ich urządzeń. Czy naprawde trzeba dzwonić do informacji Sony i wydawać kolejne złotówki na to by powiedzieć czy mój telewizor posiada ten FLASH i inne drobne informacjie bo wydaje mi się że osoba sprzedająca mi telewizor okłamała mnie lub też sie pomyliła.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

1. Twój TV nie obsłguje Flash Player. Zostałeś chyba wprowadzony w błąd.

2. Opis działania klawiszy znajduje się pod linkiem:

http://pdf.crse.com/manuals/13HG900111/PL/c_rc_europe_all_lower.html

Proponuję zainstalować aplikację TV SideView na smartfonie/tablecie, połączyć się poprzez sieć WiFi i sterować TV z poziomu tej aplikacji. To znacznie ułatwia korzystanie z TV.

3. Ostatnio czytałem wątek o bezpieczeństwie w TV. Według raportu wypadło, że Sony radzi sobie z tym najlepiej. 

Pozdrawiam