Podziel się wrażeniami!
W telewizorze KDL-49XE7005 jest opcja nadawania kategoriom ulubionych własnych nazw. Pozornie jest taka opcja. Gdy wchodzimy kolejno w: Home -> Lista programów -> Ulubione (wybieram dla TV preferowany satelita) -> Klawisz niebieski dostajemy się do list ulubionych programów. Klawiszem żółtym przełączamy się na kolejne listy ulubionych programów satelitarnych, a poniżej jest opcja i+ - zmień nazwę ulubionych. Gdy jesteśmy na liście nr 1, zmiana wykonywana jest bezproblemowo. Gdy przełączam się na listę ulubionych nr 2, 3, 4 mimo zmiany nazwy ulubionych pozostaje ona niezmieniona. Był to jeden z powodów oddania telewizora do serwisu, w którym przeleżał 30 dni. Zresztą support Sony mimo zgłaszania przeze mnie wielu usterek tylko właśnie to dodał do zgłoszenia serwisowego, reszta została przekazana osobiście serwisantowi w formie pisemnej. Po powrocie telewizora do domu Pan serwisant powiedział, że rzeczywiście to nie działa i ma tego świadomość. No i co dalej? Support Sony uważa, że serwis nie stwierdził nieprawidłowości przez 30 dni, a serwis jednak stwierdził nieprawidłowość. Funkcje te działają dla telewizji naziemnej, ale nie działają dla telewizji satelitarnej. Dodam, że telewizor ma włożyny moduł CAM z CP zgodny ze standardem 1.3. Supoort Sony najpierw probówał mi wmówić, że mam niezgodny moduł, ale odpowiedź z CP była jednoznaczna, potem założył zgłoszenie serwisowe i zabrano mi na miesiąc telewizor, a następnie po powrocie telewizora mimo iż serwis potwierdził usterkę napisali mi, że nie można zmienić nazw, po powrocie telewizor miał te same wady co przed wyjazdem do serwisu. Pomieszanie z poplątaniem. Kolejny problem z oprogramowaniem, którego Sony nie chce zaakceptować i nie chce poprawić. Co? Nie chce też przyznać się do faktu iż telewizor posiada nieprawidłowości w działaniu. Dlaczego? i co zrobić by w końcu nadać nazwy ulubionym?
Funkcjonalność ta jest dla mnie bardzo ważna ponieważ przeglądając Guide nie mogę z opcjach mieć w tym telewizorze ukrytych nieaktywnych list ulubionych. Jest tam istny bałagan - ponad 30 pozycji, z których kilka z nich nazywa się Ulubione 1, 2, 3, 4. Wnioskuję też, że właśnie z tego powodu Sony postanowiło tę funkcję (zmiana nazw ulubionych) dodać. Tylko co z tego, skoro ta funkcja nie działa.
Ciężko jest nam się odnieść do stanowiska supportu, jako że to ostateczny pion, który lokalnie może pomóc klientowi w kwestii produktowej. Być może warto zgłosić to do Biura Obsługi Klienta z prośbą o ponowne rozpatrzenie?
Witam,
Sprawa zgłoszona do supportu - oto ich odpiwedź:
Sprawa została przekazana do naszego działu technicznego w celu weryfikacji. Proszę o cierpliwość, ponieważ odpowiedź może przyjść dopiero w ciągu kilku dni.
Pozdrawiam
Czy coś wiadomo na temat tej usterki?
Witam,
Wg supportu Sony wysłany został do Ciebie mail na skrzynkę pocztową ale pozostał bez odpowiedzi.
Pozdrawiam
Odpowiedz od SONY (z maila)
cyt:
Szanowny Panie,
dziękuję za kontakt z Sony.
Nawiązując do korespondencji, uprzejmie informuje, że otrzymaliśmy odpowiedź od naszego działu technicznego, odnośnie Pana problemu z aplikacją Ipla. Niestety aplikacja Ipla nie jest własnością firmy Sony i nie jesteśmy w stanie rozwiązać problemów z tą aplikacją. Zgłaszane przez Pana problemy proszę kierować do producenta aplikacji.
Jak to się ma do wątków dotyczących
1) gubienia list ulubionych
2) aplikacji TVP vod i Playera
3) zawieszania i restartow telewizora
nawet nie wiem jak na to odpowiedzieć, bo ta ich odpowiedz nie odnosi się do żadnej wspomnianej kwestii. Trochę słaba ta pomoc.