Podziel się wrażeniami!
Od dwóch tygodni jestem posiadaczem w/w telewizora i już dwukrotnie zdarzyło mi się, że nie byłem w stanie wejść do odtwarzacza multimedialnego. Wybierająć na pilocie HOME nastepnie wybierałem na ekranie Wideo -> Odtwarzacz multimedialny po chwili czarnego ekranu pojawiał się komunikat o tym, że Odtwarzacza nie mozna uruchomić z opcjami Ok i Czekaj. oczywiście wybranie Czekaj nic nie zmieniało. Za chwile był komunikat o tym, że Aplikacja została zatrzymana.
Próbowałem wszystkiego. Telewizor mam podłączony do domowej sieci kablem RJ i sporo korzystam z domowej biblioteki filmów po DLNA. Myślałem, że to może problem z DLNA, jednak odłączanie od sieci/ usuwanie serwera DLNA z ustawień TV nic nie pomagało, jak się już nie chciał uruchomic to tylko przywrócenie ustawień fabrycznych pomagało, no ale nie jest to wyjście z sytuacji, jak się juz ma poustawiane wszystko w TV pod siebie.
Jest tu jakis specjalista SONY, który mógłby się wypowiedzieć w tej kwestii co robić żeby nie dochodziło do tej awarii? A jeśli już cos jest nie tak to czy jest możliwość zrestartowania samego Odtwarzacza nie wszystkich ustawień TV? Troche to irytujące. Dodam, że TV ma najnowszy soft jaki "widzi" przez internet.
Hej,
miałem tak kiedyś, niestety pomogło tylko przywrócenie do ustawień fabrycznych. Stawiam, że jakiś błąd odłożył się w cachu i player nie mogł sobie z tym poradził.
Spróbuj powrotu do ustawień fabrycznych
No wiem, że przywrócenie ustawień fabrycznych pomaga, ale to nie jest rozwiazanie mojego problemu bo strasznie upierdliwe jest ustawianie wszystkiego od poczatku po takim przywróceniu ustawień.
Czytając takie posty tutaj żałuję, że nie zrobiłem tego przed zakupem Od ponad 20 lat wszystkie sprzęty w domy jak TV, kino domowe, kamera kolejna już jest produkcji Sony więc siłą rzeczy kolejny TV kupiłęm Sony i widzę, że to nie tylko duży błąd ale PORAŻKA!!!. Nie wiem jak można wypuszczać tak spaprane produkty gdzie coś nie działa lub nie ma podstawowej funkcjonalności jak Twój i wiele innych przypadków pokazuję Po kija te forum skoro uwagi nasze jako użytkowników w żadnym stopniu nie wpływają na poprawę funkconalności. Wczoraj czytałem w necie, że dział produkcji TV Sony miał ok. 9 miliardów $ strat i wielce prawdopodobne jest, że Sony zakończy produkcję TV i telefonów. Jeśli to prawda to nie żal mi Was, bo widzę, że nic sobie nie robicie z naszych uwag. Idzcie szybko do piachu, a ja jakoś przemecże się z tym TV, co parę dni temu kupiłem 😞
przy probobie włączenia odtwarzacza multimedialnego, wyswietla sie komunikat , że otwarzacz multimedialny nie odpowiada , po zaznaczeniu opcji czekaj, wyswietla sie komunikat , ze zostanie wyłaczony
Zmagam się z sony Bravia android od roku. Nic nie działa tak jak trzeba. Do tego kupiłem go w zestawie z kinem domowym sony. Szybko się okazało, że są ze sobą NIEKOMPATYBILNE. Pilotem jednego można co najwyżej wyłączyć drugie i nic poza tym. Połączenie z siecią domową i przeglądanie multimediów to już całkowita porażka. Każdy inny sprzęt działa mi tu bez zarzutu, ale sony wiecznie ma problemy. Kupno TV sony to był duży błąd. Wyrzucone pieniądze.