anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Mulltimedialne centrum w domu? Co, jak, z czym??

Daniell-----
Początkujący

Mulltimedialne centrum w domu? Co, jak, z czym??

Niedlugo zakupie tv. Od razu chce zrobic, no moze nie od razu, powoli w ramach mozliwosci finansowych, ale chce zrobic multimedialne centrum. Mieszkam w bloku, chce miec komputer, internet, itd w salonie. Planuje do telewizora podlaczyc komputer, chyba stacjonarke, bylby na stale... i co dalej? Macie cos takiego u siebie, u znajomych? Jakies porady?

17 ODPOW. 17
3432-----
Początkujący

jeśli nie bawią Cię gry (nie rozumiem;)), masz już BR i jeśli chcesz coś obejrzeć z youtube to masz lapka to raczej PS3 jest zbędne (choć partyjka Country we 2 rzecz bezcenna ;)).

Niezbyt rozumiem te większe możliwości kompa i w jakim rodzaju oprogramowanie.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

jeśli nie bawią Cię gry (nie rozumiem;)), masz już BR i jeśli chcesz coś obejrzeć z youtube to masz lapka to raczej PS3 jest zbędne (choć partyjka Country we 2 rzecz bezcenna ;)).

Nie wiem, nigdy nie bawiły mnie gry. Zawsze wolałem do jakieś koleżanki pójść, porozmawiać z ludźmi, pojeździć prawdziwym samochodem, a nie w grać... Generalnie, wolę rzeczywisty świat, niż ten wirtualny.

Niezbyt rozumiem te większe możliwości kompa i w jakim rodzaju oprogramowanie.

Chodzi mi o oprogramowanie do komputera, zwiększające możliwości multimedialnego centrum. Muszę poszukać w sieci, bo na pewno coś takiego jest...

3432-----
Początkujący

Zimny napisał(a):

Nie wiem, nigdy nie bawiły mnie gry. Zawsze wolałem do jakieś koleżanki pójść

to taki Don Juan z Ciebie ;)
U mnie, na szczęście, jak był czas gdy wolałem coś to nie miałem opcji wybrania kompa i wyszło mi to na dobre patrząc na dzisiejsze dzieciaki :) (bez obrazy w razie czego ;) ) Jedyna opcja wyszła później kiedy można było uzbierać kilka ziko i pójść do kawiarenki ze znajomymi.

Co do kompa to przychodzi mi do głowy tylko opcja z różnymi formatami które nie są odtwarzane na odtwarzaczach różnych maści a na kompie divix i jest git.

Razak-----
Początkujący

Głowy nie dam bo jeszcze tego nie próbowałem, ale z tego co czytałem PS3 przy użyciu sieci daje sobie radę nawet z mkv, czyli jest już jakiś zalążek. Ale na potrzeby centrum multimedialnego, przydałaby się wersja slim która ma być oszczędna (druga połowa roku)

3432-----
Początkujący

Jeśli wierzyć przesłanką to niby na E3 mają pokazać nowego slima tylko jak się będzie miała cena do nowego wyglądu, choć jest i dobra strona bo stanieje PS3 :)
Co do centrum to telewizor z USB Media, konsola i jest git. Jakoś jak pracuję na kompie to wolę zacisze pokoju i ekranik nie zajmujący połowy ściany.

Razak-----
Początkujący

Dużo zależy od nawyków, ja całe życie miałem monitor 15 cali i naprawdę, nie czuję potrzeby mieć większego zwłaszcza jak teraz kupowałem laptopa, 17 cali ciężko nazwać mobilnymi. Kwestia przyzwyczajenia, jeśli chodzi o slima to na pewno będzie sporo cichszy i mniej energochłonny, czyli największe wady ps3 zostaną wyeliminowane/ograniczone.

kasiam------
Początkujący

Fajny temat. Jesteście bardziej doświadczeni technicznie niż ja. Co proponujecie dla mnie. Kupuję telewizor 46 z 5500 albo x 4500 takiej samej wielkości. Mam dvd, kamerę (też sony xr520), laptopa z tym wyjsciem high definitione. Komputery stacjonarne, jakieś skrzynki, kombinowanie odpada. Co mogę zrobic, tak prosto, zeby zrobić takie małe kino w domu. Dodam jeszcze, mam takie fajne zasłaniane rolety, jak je zaslonie jest calkiem ciemno. Do tego delikatne halogeny ze ściamniaczem. Wystrój jest ok, tylko sprzet kompletuje.
I nie jestem jakąś wielką fanką kina, żeby nie było ;)

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Zależy czego dokładnie oczekujesz i ile kasy chcesz na to przeznaczyć. Podstawową opcją jest podłączenie laptopa pod LCD. Jak masz to wyjście HDMI, wystarczy kupić długi kabel i podpiąć jedno z drugim. Drugą opcją, chyba też już opisywaną jest podłączenie na krótkim kablu i podłączenie bezprzewodowej klawiatury i myszki. Oczywiście zasadniczą sprawą jest zestaw kina domowego. Bez amplitunera, przestrzennego dźwięku nie ma takiego efektu. Dobry film z dobrym dźwiękiem to super sprawa.
Rzeczy o których napisałem to taka podstawa dobrego kina domowego. Reszta zależy już od funduszy, zresztą jak i jakość w/w urządzeń.