anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Non stop wyskakują powiadomienia o błędach

profile.country.PL.title
Mord3r-n-kill
Użytkownik

Non stop wyskakują powiadomienia o błędach

Dzień dobry. 

Tak jak w tytule, dosłownie co minuta wyskakują powiadomienia o błędach oraz informacje,, aplikacja została zatrzymana,,. Nie przesadzę jeżeli napiszę, że dzieje się tak co minuta. Czasem nie mogę obejrzeć np filmu bo non stop wyskakują, robię reset, 20 minut spokoju i znowu się zaczyna. Najgorzej jest wieczorem, kiedy po ciężkim dniu kładę się do łyżka chcę coś obejrzeć, a tu nagle się zaczyna parada powiadomień o błędach. Dodam, że jest to drugi telewizor,, bo pierwszy miał popsutą matrycę, przyjechali i zabrali a wystawili nowy. Co tu zrobić, żeby pozbyć się tych powiadomień, i dlaczego wogule tak się dzieje. Dlaczego tv za tyle pieniędzy nie działa tak jak trzeba. Do infolinii przestałem dzwonić bo już się wstydzę tyle razy dzwoniłem, i za każdym razem ta sama śpiewa. Proszę zrestartowac, przywrócić ustawienia fabryczne, wyłączyć z gniazdka na 30 sekund. I tak wkoło, tylko to nic nie pomaga. Czy jest na to jakieś rozwiązanie? 

Z góry dziękuję za pomoc.

11 ODPOW. 11
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Cześć. 

Polecamy zgłosić ten problem poprzez formularz na stronie: https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email, telefonicznie dzwoniąc pod numer tel. 22 3060694 lub e-mailowo: customersupport.pl@eu.sony.com.

Dział Obsługi Klienta skontaktuje się by rozwiązać problem.

Pozdrawiamy,

Zespół Sony

profile.country.PL.title
wolfmar
Użytkownik

Dziwna sprawa... dzisiaj na jednym z 756c też miałem atak typu "aplikacja zatrzymana". Zaczeło się od aplikacji obsługującej USB i skoro kilkanaście razy kliknięcie na OK nie pomogło wyjąłem pendriva służącego jako HDD. Wtedy komunijkat zniknął ale pojawił się jakiś o zatrzymaniu apki ustawien a poźniej i pomocy. Zacząłem wyłączać i włączać telewizor w nadziei że ta lawina ustąpi. Faktycznie za bodajże 8-mym razem telewizor uruchomił się juz poprawnie. Włożyłem pendriva i póki co jest OK.

profile.country.PL.title
maria1003
Użytkownik

Witam,miałem podobne,ale nie tak częste jak u Ciebie problemy z zatzymywaniem aplikacji.Zrób tak wejdź w ustawienia potem aplikacje i aplikacje systemowe wyszukaj launcher i sprawdź pamięć podręczną,umni była duża.Wyczyść ją,potem odszukaj w aplikacji systemowej aplikacji com sony enclave i web api core i wymuś ich zatrzymanie.Nie wiem czy poprawnie je napisałem ale powinieneś je odnaleźć.Pamiętaj żeby po restarcie lub wylaczeniu odbiornika z wtyczki zawsze wymuszać zatrzymanie tych aplikacji.Nie wiem czy Sony wie ale te 2 aplikacje mają wpływ na ztrzymywanie aplikacji i powinne być zaktualizowane.Daj znać czy Ci pomoglem.

profile.country.PL.title
Bruno79
Poszukiwacz

I  jak pomogła rada Kolegi wyżej?

U mnie co parę dni pojawia się informacja, że aplikacja USB Luncher (jeżeli dobrze pamiętamnazwę ) została zatrzymana. Do tej pory wyłączałem TV przy pomocy długiego naciśnięcia przycisku. TV robił reboot i wszystko wracało do normy do następnego razu oczywiście. TO jest jakiś półśrodek tylko. Powinno to być załatwione przez Sony systemowo poprzez wykrycie i naprawienie błędu, a nie rady o restarcie TV czy wyjęcia pendriva z portu itp. Dodam, że mam TV 55W807C i firmware 3.885 z 28.06.2017 r.

profile.country.PL.title
maria1003
Użytkownik

Miałem podobnie,wyczyść pamięć podręczną launchera na pewno jest jest
pełna.Pozdrawiam.
profile.country.PL.title
Bruno79
Poszukiwacz

Podaj proszę pełną nazwę aplikacji Launcher (launcher Leanback?). Znalazłem ich kilka. U mnie komunikat dot. USB...m, ale nie pamiętam teraz dokładnie nazwy wyświetlonej w komunikacie. Muszę czekać aż się to znów pojawi :slight_smile:  Dziękuję.

profile.country.PL.title
maria1003
Użytkownik

Launcher lenback
profile.country.PL.title
Bruno79
Poszukiwacz

To miałem nosa. Skosowałem właśnie w tej aplikacji pamięć podręczną i cache. Było około 15 mb danych. Zobaczymy jak będzie teraz. Sony zapomniało chyba dodać aplikację, która zabija inne aplikacje, które nie są obecnie wykorzystywane. Ręczne czyszczenie pamięci aplikacji jest trochę słabe i dla większości ludzi może sprawiać to problem.Bardziej zaawansowani użytkownicy sobie poradzą, w przedstawiony wyżej sposób, ale chyba nie o to chodzi :slight_smile:

profile.country.PL.title
maria1003
Użytkownik

Powinno pomóc,ja usuwam raz na tydzień:ustawienia,pamięć i
resetowanie,pamięć wewnętrzna i po wejściu klikasz dane w pamięci
podrecznej i czyścisz dane z pam.podręcznej w ten sposób masz z aplikacjami
jakiś czas spokój.