Podziel się wrażeniami!
Witam. Mam pytanie czy można dzięki funkcji PIP/PAP oglądać dwa kanały telewizyjne. Jeśli np. oglądam wiadomości ale chce widzieć czy na drugim kanale zaczął się już film jest to możliwe?
Było o tym na forum np:
viewtopic.php?f=2&t=1044&p=7798&hilit=pip#p7798" target="_blank
viewtopic.php?f=2&t=980" target="_blank
Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę na gorze.
wpisałem ale nic nie widziałem
tak ale nikt nic nie pisze czy mozna oglądać dwa kanały telewizyjne naraz tylko mówią pip w czym występuje a w czym pap. Więc pytam się można oglądać dwa kanały na raz czy nie. Prosił bym o krótką odpowiedź "TAK" bądź "NIE"
Dokładnie jest tam wszystko opisane. Można oglądać 2 kanały pod warunkiem 2 źródeł czyli antena naziemne + np. dekoder satelitarny.
a czy jezeli mamantene cyfrowa na dwa wejscia z cyfry + to czy moge oglądac dwa kanały jak to ustawić
OK rozumiem . Czyli poprostu w każdym oknie musi być inne urządzenie ;]
hipolit napisał(a):
a czy jezeli mamantene cyfrowa na dwa wejscia z cyfry + to czy moge oglądac dwa kanały jak to ustawić
Jedyne kiedy wykorzystuje ta funkcję to przy oglądania cyfrowej telewizji satelitarnej i telewizji naziemnej cyfrowej (mpeg4). Działa bez zarzutu ale nie używam.
Jeżeli się używa modół CI+, to można pociągnąć dwa przewody z konwertera o ile ma się podwójne wyjścia z niego do tv i wtedy jest możliwość oglądania dwóch kanałów z jednej satelity.
Oczywiście zależy też od możliwości tv, czy ma wejścia na dwa przewody. Np w XD85 jest podwójny tuner do tego celu.