Podziel się wrażeniami!
Całkiem niedawno w telewizorach Bravia została udostępniona nowa wersja aplikacji YouTube dla telewizorów. Jest to zoptymalizowana wersja aplikacji pod kątem użyteczności, przejrzystości i łatwiejszej obsługi. Już na pierwszy rzut oka widać większą ilość funkcji, oraz całkowicie nowy, nowoczesny wygląd.
Jedną z ważniejszych zmian jest możliwość parowania urządzeń, czyli np. smarfon / tablet z telewizorem. W praktyce wygląda to w ten sposób - szukamy materiału wideo na z pozycji urządzenia przenośnego, wskazujemy aby wysłał do telewizora i otwarta aplikacja YT projektuje nam film. Działa bardzo dobrze, jest to użyteczna funkcja.
Wizualizację tej aplikacji można zobaczyć na stronie: https://www.youtube.com/tv#/browse
Więcej informacji pod linkami: http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=pl&answer=2409725&topic=2838989&ctx=topic
http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=pl&answer=3015415&topic=2838989&ctx=topic
Instrukcja pod linkiem: http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=pl&answer=2523964&rd=3
No to i ja się odezwę.Wszystko działa pięknie ............. ale.Mam HX850 i Xperię neoV.Szukasz przesyłasz ale po kilku razach już nie widzi urządzenia trzeba wyłaczyć i właczyć WiFi w smartfonie i znowu można kilka razy zadać materiał do TV i nie ma reguły po ilu razach tak się dzieje ale się dzieje.Ale lepszy numer zdarzył mi się chociaż z tego co pamiętam nie jestem pierwszy bo już czytałem u kogoś na forum to , wyszukujesz sobie materiał na YT szuka ,szuka ,szuka ........... szuka na raz pokazuje się logo SONY na TV ( no ja mam włączone ,że podczas uruchamiania TV się pokazuje) czyli następuje restart telewizora.Ciekawe jaka to funkcja :D ?! Co do szukania bez smartfona pożądanych materiałów w tym nowym YT MASAKRA ! ! ! Latasz po literce żeby zobrazować spróbuj wyszukać AZARENKA fakt są podpowiedzi do słów ale i tak.Także jeszcze wszystko do dopracowania ale pomimo tych ułomności nowego YT baaaaardzo mi się podoba !
Message was edited by: zbygaaj
Tak tez mi sie zdarzyło raz ze po oglądaniu kilku filmów na YT TV sie zrestartował pokazując logo Sony ale to pewnie dlatego ze aplikacja mocno obciąza zasoby telewizora i pamieci której jak wiemy nie jest za duzo jest to wszystko troche na styk zrobione.
Ale i tak wraz z nowym softem PKG1.910EUA do HX850 poprawiono problemy z komunikatem o braku pamieci znanym z przeglądarki www przy mocno rozbudowanych stronach.
Brakuje mi jedynie subskrybowania danego kanału z poziomu tej aplikacji, a tak to całkiem nie najgorzej działa, duzo lepsza aplikacja od starego klietna YT.
Co do sparowania to ja np. nie mogę zesparować z Nokią N8 ale podejrzewam pewnie ze to wina systemu Symbiana, ale trzymam ze wzgledu na mozliwości aparatu jakby kto pytał
Message was edited by: Peter.Mac
W moim przypadku po dłuższym korzystaniu również następował restart. Od paru dni nie zauwarzyłem tego efektu. Fakt, nie korzystałem tak agresywnie z YT w tv.
Posiadam Galaxy S2 - parowanie działa poprawnie. Testowałem również na IPhone, tak samo działa poprawnie. Fajna funkcja, bardzo przydatna.
jest ok, ale działa ociężale
Tyle funkcji i tak ładna grafika musi trochę "ważyć". Ciekawy jestem, czy da się ją jeszcze zoptymalizować pod tym kątem. Chociaż nie jest źle.
Czasami jak TV ma za mało pamieci i nie potrafi jej sobie uwolnić to jest problem tego typu ze okienka z filmikami zamiast trzech jest jedno i nie wyświetla dwóch pozostałych
Message was edited by: Peter.Mac
wszytko fajnie ale co za problem zrobić rozszerzenie pamięci poprzez pendriva lub HDD z USB tv proste pytanie chcesz przyśpieszyć przeglądanie stron internetowych ładowanie aplikacji poprzez pendrive TAK NIE włóż pamięć do USB.W czasach gdzie pamięć 1GB nawet 2 kosztuje grosze powinno to być wbudowane ale nie lepiej mulić i potem zwieszać TV.Pamiętam miałem BD 770 bodajże ,na treści BD live był przeznaczony obszar wbudowanej pamięci 1GB i do tego 2 USB wtedy wolne.Ale chyba potem zwolnili tego inżyniera bo już takich pomysłów SONY nie kontunuowało.
Message was edited by: zbygaaj
Tu chodzi o pamiec RAM w TV a nie pamieć jako miejsce.
Witam,
czy ten nowy YouTube bedzię dostepny też na EX725?