anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nowy YouTube dla telewozorów w Bravia

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Nowy YouTube dla telewozorów w Bravia

Całkiem niedawno w telewizorach Bravia została udostępniona nowa wersja aplikacji YouTube dla telewizorów. Jest to zoptymalizowana wersja aplikacji pod kątem użyteczności, przejrzystości i łatwiejszej obsługi. Już na pierwszy rzut oka widać większą ilość funkcji, oraz całkowicie nowy, nowoczesny wygląd.

http://imageshack.us/a/img844/9639/ytdlatv.png

Jedną z ważniejszych zmian jest możliwość parowania urządzeń, czyli np. smarfon / tablet z telewizorem. W praktyce wygląda to w ten sposób - szukamy materiału wideo na z pozycji urządzenia przenośnego, wskazujemy aby wysłał do telewizora i otwarta aplikacja YT projektuje nam film. Działa bardzo dobrze, jest to użyteczna funkcja.

Wizualizację tej aplikacji można zobaczyć na stronie: https://www.youtube.com/tv#/browse

Więcej informacji pod linkami: http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=pl&answer=2409725&topic=2838989&ctx=topic

http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=pl&answer=3015415&topic=2838989&ctx=topic

Instrukcja pod linkiem: http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=pl&answer=2523964&rd=3

51 ODPOW. 51
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

No to i ja się odezwę.Wszystko działa pięknie ............. ale.Mam HX850 i Xperię neoV.Szukasz przesyłasz ale po kilku razach już nie widzi urządzenia trzeba wyłaczyć i właczyć WiFi w smartfonie i znowu można kilka razy zadać materiał do TV i nie ma reguły po ilu razach tak się dzieje ale się dzieje.Ale lepszy numer zdarzył mi się chociaż z tego co pamiętam nie jestem pierwszy bo już czytałem u kogoś na forum to , wyszukujesz sobie materiał na YT szuka ,szuka ,szuka ........... szuka na raz pokazuje się logo SONY na TV ( no ja mam włączone ,że podczas uruchamiania TV się pokazuje) czyli następuje restart telewizora.Ciekawe jaka to funkcja :D ?! Co do szukania bez smartfona pożądanych materiałów w tym nowym YT MASAKRA ! ! ! Latasz po literce żeby zobrazować spróbuj wyszukać AZARENKA fakt są podpowiedzi do słów ale i tak.Także jeszcze wszystko do dopracowania ale pomimo tych ułomności nowego YT baaaaardzo mi się podoba !

Message was edited by: zbygaaj

profile.country.PL.title
Peter.Mac
Poszukiwacz

Tak tez mi sie zdarzyło raz ze po oglądaniu kilku filmów na YT TV sie zrestartował pokazując logo Sony :slight_smile: ale to pewnie dlatego ze aplikacja mocno obciąza zasoby telewizora i pamieci której jak wiemy nie jest za duzo jest to wszystko troche na styk zrobione.

Ale i tak wraz z nowym softem PKG1.910EUA do HX850 poprawiono problemy z komunikatem o braku pamieci znanym z przeglądarki www przy mocno rozbudowanych stronach.

Brakuje mi jedynie subskrybowania danego kanału z poziomu tej aplikacji, a tak to całkiem nie najgorzej działa, duzo lepsza aplikacja od starego klietna YT.

Co do sparowania to ja np. nie mogę zesparować z Nokią N8 ale podejrzewam pewnie ze to wina systemu Symbiana, ale trzymam ze wzgledu na mozliwości aparatu jakby kto pytał :wink:

Message was edited by: Peter.Mac

Zimny_
Użytkownik

W moim przypadku po dłuższym korzystaniu również następował restart. Od paru dni nie zauwarzyłem tego efektu. Fakt, nie korzystałem tak agresywnie z YT w tv.

Posiadam Galaxy S2 - parowanie działa poprawnie. Testowałem również na IPhone, tak samo działa poprawnie. Fajna funkcja, bardzo przydatna.

profile.country.PL.title
batumi
Użytkownik

jest ok, ale działa ociężale

Ilekroć widzę arogancję i niekompetencję Sony, aż przyjemnie jest wbić szpilę.
Zimny_
Użytkownik

Tyle funkcji i tak ładna grafika musi trochę "ważyć". Ciekawy jestem, czy da się ją jeszcze zoptymalizować pod tym kątem. Chociaż nie jest źle.

profile.country.PL.title
Peter.Mac
Poszukiwacz

Czasami jak TV ma za mało pamieci i nie potrafi jej sobie uwolnić to jest problem tego typu ze okienka z filmikami zamiast trzech jest jedno i nie wyświetla dwóch pozostałych :slight_smile:

Message was edited by: Peter.Mac

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

wszytko fajnie ale co za problem zrobić rozszerzenie pamięci poprzez pendriva lub HDD z USB tv proste pytanie chcesz przyśpieszyć przeglądanie stron internetowych ładowanie aplikacji poprzez pendrive TAK NIE włóż pamięć do USB.W czasach gdzie pamięć 1GB nawet 2 kosztuje grosze powinno to być wbudowane ale nie lepiej mulić i potem zwieszać TV.Pamiętam miałem BD 770 bodajże ,na treści BD live był przeznaczony obszar wbudowanej pamięci 1GB i do tego 2 USB wtedy wolne.Ale chyba potem zwolnili tego inżyniera bo już takich pomysłów SONY nie kontunuowało.

Message was edited by: zbygaaj

profile.country.PL.title
Peter.Mac
Poszukiwacz

Tu chodzi o pamiec RAM w TV a nie pamieć jako miejsce.

laskadan
Poszukiwacz

Witam,

czy ten nowy YouTube bedzię dostepny też na EX725?