Podziel się wrażeniami!
Witam, nadszedł czas, że kończy mi się pamięc wewnętrzna w 50w809c. kupując tv niejako w pakiecie dostałem pendrive sony 32Gb, i chciałem go użyć jako pamięć wewnętrzną. włożyłem go do tv, android 6.0.1 rozpoznał urządzenie, zapytał co z nim chce robić.
daję konfiguracja jako pamięć wewnętrzna przechodzi do formatowania, po dłuższej chwili pojawia się komunikat: formatowanie nie powiodło się.
wspomne tylko, że przed ponowną próbą usunąłem utworzone partycje (16mb i reszta) a komunitat jest taki sam, tworzyłem równie na komputrze nowe partycje, ale komunikat po formatowaniu na telewizorze jest taki sam.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
szybciutko, włożyłem pendrive sandisc 16gb, i formatowanie powiodło się, bez zająknięcia.
czyżby mimo wszystko pendrive sony był uszkodzony? wyjęty z opakowania?
dziwne....
Cześć!
A ten pendrive działa normalnie z komputerem?
Masz innego pendrive żeby sprawdzić do z TV?
Pozdrowienia
tak, pendrive normalnie formatuje się na komputerze,
w miedzy czasie włożyłem go jeszcze raz do tv, dzieląc pendrive na 1 partycje około 50%, reszta nie przydzielone, podjąłem ponowną próbę skonfigurowania w tv jako pamięci wewnętrznej, komunikat taki sam, ale postanowiłem zresetować tv, wyłączając go z gniazdka.
po uruchomieniu się androida, wszedłem w pamięć i resetowanie, gdzie mam dwie pozycje: pamięć wewnętrzna z podaną wartością w Gb, oraz dysk usb (sony) bez ilości dostępnej pamięci, wchodzę w dysk usb i pojawia się lista co ile zajmuje - powinno być wszędzie zero - ale trwa tylko obliczanie... a następnie komunikat: aplikacja nie reaguje...
nie próbowałem na innym pendrive, czas goni do roboty, przetestuje wieczorem
kasajes. napisali:
szybciutko, włożyłem pendrive sandisc 16gb, i formatowanie powiodło się, bez zająknięcia.
czyżby mimo wszystko pendrive sony był uszkodzony? wyjęty z opakowania?
dziwne....
Cóż, zdarza się nawet z nowymi kośćmi pamięci. Przeskanuj może tego pendrive Sony jakimś programem do analizy pamięci (np. Check Flash).
Ważne, że udało się rozwiązać problem!
Dziękujemy za wiadomość. Niezmiernie przykro nam, że sytuacja ta miała miejsce. Rzeczywiscie produkt mógł posiadać tę wadę od początku. Produkt można wymienić w miejscu zakupu lub dla pewności zgłosić ten problem poprzez formularz na stronie: https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email.
Pozdrawiamy
Zespół Sony
No to ja wracam do tematu: sporo osób skarżyło się że po ustawieniu pendrive jako pamięć rozszerzona (pod aplikacje) po ponownym uruchomieniu telewizor nie widzi tej pamięci. Tak samo jest jak się okazało i umnie. 4GB Sandisk działał dobrze 1 dzień, dziś chciałem sprawdzić czy to prawda z tym gubieniem pena no i nie ma go. Telewizor widzi tylko jedną pamięć wewnętrzną i pod żadnym portem USB nie wykrywa mojego pena. Co ciekawe na kompie pen jest widoczny dobrze razem z zawartością ale pod telewizorem już nie. Nie ma też opcji formatowania go pod TV, więc formatowanie wykonałem pod komputerem i co się okazało? Że z 4GB zrobiło mi się 15MB, tak jakby pamięć dla Androida została zablokowana.
Co teraz? Ponieważ problem nie jest jednostkowy, pytanie czy zgłoszenie zostało już przekazane i kiedy można spodziewać się rozwiązania. Model W755C.
Pendriva musisz sformatować z poziomu TV jak to zrobisz odzyskasz całą pojemnośc pendriva stracisz przeniesione aplikcje.Co do zobaczenia pendriva i aplikacji przeniesionych to pomaga na powtórną widocznośc miękki restart.Też mi się tak robiło ale po przywróceniu po aktualizacji do ustawień fabrycznych problem ustał.
do Sony_Poland_Te... Community Team
wysłałem do supportu mail, nawet suport odpowiedział, ale problemu nie rozwiązał
co teraz mam zrobić? z tym pendrive sony?