Podziel się wrażeniami!
Witam i pytam może ktoś pomorze bo mnie już sz.... trafia A mianowicie chodzi o przesyłanie bezprzewodowe z programu z tematu do tv Bravia w windows 8,1 wszystko ładnie pięknie działało wiele lat
Po przejściu na windows 10 za nic nie mogę uporać się z przesłaniem w sieci domowej po wifi do tv
Może ktoś objaśni jasno jak się do tego zabrać, czy może windows 10 home nie ogarnia tematu bo i takie informację gdzieś wyczytałem Ale 8,1 też był ten podstawowy Więc chyba nie tu leży problem
Warto przeszukać forum, być moze ten temat był już wcześniej poruszany Lub po prostu skontaktowac się z naszym serwisem:
https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email, telefonicznie dzwoniąc pod numer tel. 22 3060694 lub e-mailowo: customersupport.pl@eu.sony.com.
Jak bym nie szukał na tym forum to bym nie pytał Zadzwonić też można, ale ja szukam odpowiedzi tutaj i taka odpowiedź to nie odpowiedź
Witam,
Zgłosiłem Twoje zapytanie do supportu Sony - oto ich odpowiedź:
Problem związany jest z kompatybilnością programu PlayMomories Home z aktualizowaną wersją Windowsa. System Windows musi być preinstalowany na komputerze, nie może być to wersja zainstalowana jako aktualizacja - przykładowo z Win 8.1 do Win 10. Proszę o weryfikację poprawności działania w przypadku systemu preinstalowanego.
Pozdrawiam
Ale czego nie rozumiesz?
Support napisał wyraźnie by sprawdzić działanie PMH z preinstalowanym systemem, w Twoim wypadku 8.1.
Masz również informację, że PlayMemories nie działa poprawnie jeśli zaktualizujesz sobie system. Czyli raczej PlayMemories jest obciążony jakąś wadą, a nie sam system.
Witam,
Podpowiedź supportu:
System preinstalowany oznacza system, który jest bezpośrednio instalowany na komputer. Większość komputerów z Windowsem 10 ma zainstalowany ten system jako aktualizacja (dla Windowsa 7/8/8.1) i w takim przypadku program PlayMemories Home może nie działać poprawnie. Czy masz możliwość sprawdzenia poprawności działania oprogramowania PMH z komputerem, gdzie system Windows 10 był zainstalowany bezpośrednio, a nie jako aktualizacja dla wcześniejszych wersji Windowsa?
Pozdrawiam
Dziękuje Wszystkim za zaiteresowanie Ale wszystkie wasze sugestie, podpowiedzi są błedne
Zajeło mi to wiele czasu i kombinacji i PMH śmiga do telewizorka, aż miło
Mimo wszytko jeszcze raz dzięki za zainteresowanie Po temacie.
Witam,
@Robert29 szkoda, że nie chcesz się podzielić rozwiązaniem . Wydawało mi się, że po to jest forum aby zadawać pytania i dzielić się swoimi doświadczeniami.
Pozdrawiam
Tak napewno wystarczy wyżej popatrzeć Podpowiiedzi z kosmosu są