anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Play memories home windows 10

profile.country.PL.title
Robert29
Poszukiwacz

Play memories home windows 10

Witam i pytam może ktoś pomorze bo mnie już sz.... trafia :wink: A mianowicie chodzi o przesyłanie bezprzewodowe z programu z tematu do tv Bravia w windows 8,1 wszystko ładnie pięknie działało wiele lat :kissing:

Po przejściu na windows 10 za nic nie mogę uporać się z przesłaniem w sieci domowej po wifi do tv :hushed:

Może ktoś objaśni jasno jak się do tego zabrać, czy może windows 10 home nie ogarnia tematu bo i takie informację gdzieś wyczytałem :weary: Ale 8,1 też był ten podstawowy :rofl: Więc chyba nie tu leży problem :wink:

10 ODPOW. 10
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Warto przeszukać forum, być moze ten temat był już wcześniej poruszany :slight_smile: Lub po prostu skontaktowac się z naszym serwisem:

https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email, telefonicznie dzwoniąc pod numer tel. 22 3060694 lub e-mailowo: customersupport.pl@eu.sony.com.

profile.country.PL.title
Robert29
Poszukiwacz

Jak bym nie szukał na tym forum to bym nie pytał :sob: Zadzwonić też można, ale ja szukam odpowiedzi tutaj i taka odpowiedź to nie odpowiedź :nerd:

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Zgłosiłem Twoje zapytanie do supportu Sony - oto ich odpowiedź:

Problem związany jest z kompatybilnością programu PlayMomories Home z aktualizowaną wersją Windowsa. System Windows musi być preinstalowany na komputerze, nie może być to wersja zainstalowana jako aktualizacja - przykładowo z Win 8.1 do Win 10. Proszę o weryfikację poprawności działania w przypadku systemu preinstalowanego.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Robert29
Poszukiwacz

• Nie kumam tego ostatniego zdania cytuję " Proszę o weryfikację poprawności działania w przypadku systemu preinstalowanego." :sob: Męczę to cały czas i powiem, że udało się wysłać po wifi do tv kilka plików i raczej te, które poszły nie były nagrywane urządzeniem Sony może to przypadek nie mam za bardzo czasu teraz się tym zająć :unamused: A w Play memories home mam tysiące zdjęć i dużo filmów z różnych urządzeń. Wyświetla mi już  okienko wysyłanie, ale po rozwinięciu jest taka kropka z przodu z napisem nie wysyłaj, a pod spodem typ tv i klikając to sporadyczne jakieś zdjęcia idą do tv w 8,1 szło jak burza więc z tąd moje wq...... :wink: Można jeszcze wrócić do 8,1 bo nawet nie wiem. Jeszcze to pomęczę może ktoś jednak cóś podpowie jakoś tak się przywiązałem do tego PMH, a tu takie kwiatki :yum: Teraz dylemat co jest do pupy PMH, czy Windows 10 home :innocent:
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Ale czego nie rozumiesz?

Support napisał wyraźnie by sprawdzić działanie PMH z preinstalowanym systemem, w Twoim wypadku 8.1.

Masz również informację, że PlayMemories nie działa poprawnie jeśli zaktualizujesz sobie system. Czyli raczej PlayMemories jest obciążony jakąś wadą, a nie sam system.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Podpowiedź supportu:

System preinstalowany oznacza system, który jest bezpośrednio instalowany na komputer. Większość komputerów z Windowsem 10 ma zainstalowany ten system jako aktualizacja (dla Windowsa 7/8/8.1) i w takim przypadku program PlayMemories Home może nie działać poprawnie. Czy masz możliwość sprawdzenia poprawności działania oprogramowania PMH z komputerem, gdzie system Windows 10 był zainstalowany bezpośrednio, a nie jako aktualizacja dla wcześniejszych wersji Windowsa?

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Robert29
Poszukiwacz

Dziękuje Wszystkim za zaiteresowanie :wink: Ale wszystkie wasze sugestie, podpowiedzi są błedne :tongue:

Zajeło mi to wiele czasu i kombinacji i PMH śmiga do telewizorka, aż miło :wink:

Mimo wszytko jeszcze raz dzięki za zainteresowanie :triumph: Po temacie.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@Robert29 szkoda, że nie chcesz się podzielić rozwiązaniem :confused:. Wydawało mi się, że po to jest forum aby zadawać pytania i dzielić się swoimi doświadczeniami.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Robert29
Poszukiwacz

Tak napewno wystarczy wyżej popatrzeć :hugging: Podpowiiedzi z kosmosu są :upside_down: