Podziel się wrażeniami!
Witam, mam taki problem po najnowszej aktualizacji z 8 grudnia przestały sie odtwarzac filmy, seriale, itp z aplikacji ipla, tvn player i wszystkich tym podobnych. Moge normalnie wejsc w aplikacje wybrac serial ale nie da sie nic włączyc, wyrzuca błąd reklamy bądz innych rzeczy w zaleznosci od apki generalnie błąd przy uruchamianiu juz danego odcinka, zadnek reklamy wcześniej sie nie włączaja tak jak to jest normalnie, poprostu nic 😕
Przywrócenie ustawień fabrycznych to podstawa przy androidzie po aktualizacji. Oczywiście jak coś szwankuje. Przywróci Ci ustawienia na 8 grudzień ale bez śmieci pamięci,będzie działał stabilnie i szybko. Jeżeli to tv bez androida to możliwa wina apk ale wtedy żal do developera apk.
Tv na androidzie, wieczorkiem pokombinuje i dam znać czy pomogło
KDL50W809C ten sam problem po ostatniej aktualizacji , powrót do ustawień fabrycznych pomógł połowicznie tzn.działa ipla , tvn player niestety nie mogę odtworzyć żadnego filmu z portali internetowych np. cda.pl - brak wtyczki flash w operze (wszystko działało przed aktualizacją) .Powrót do ustawień fabrycznych to rozwiązanie chyba nie za bardzo trafne ponieważ trzeba przejść ponownie całą procedurę konfiguracji telewizora .Czy niema możliwości odinstalowania pojedyńczej (ostatniej) aktualizacji i przywrócenia ustawień bez konieczności ustawiania wszystkiego od początku ?
Witam, czy udało się znaleźć rozwiązanie? Mam dokładnie ten sam problem (tylko na sony z androidem. mam też sony tv bez i tam działa)
Witam. Tak jak pisałem wyżej ipla .tvplayer ruszyło po przejściu do ustawień fabrycznych., z tym że należy pamiętać że ustawienia fabryczne kasują wcześniejsze ustawienia tv ,trzeba przejść konfigurację od początku ( min. internet ) co uważam nie jest najlepszym rozwiązaniem. Jeśli chodzi o odtwarzanie filmów np. z cda.pl to po jakimś czasie bez mojej ingerencji (brak pomysłu na naprawę) samo ruszyło.Pisałem nawet w tej sprawie do SONY ,dostałem maila o podanie nr tv , serii itp co uczyniłem niestety do dzisiaj nie dostałem żadnej odpowiedzi.
dokladnie tak samo reguje support w mojej sprawie poprosili o imei i kontakt sie urwal przed swietami
napisalem drugi raz podajac wiecej szczegolow razem z nr seryjnym imei nie otrzymalem zadnej odpowiedzi
swoja droga swietna sprawa z tym adroid tv ze telewizor sam nie radzi sobie ze swoim czystym/golym systemem strach pomyslec jak obsluga wygladalaby po zainstalowaniu kilku aplikacji
U mnie samo ruszyło po okolo 2 dniach od aktualizacji, bez zadnych resetowań czy przywrocenia ustawien fabrycznych
U mnie działa z12 apk zewnętrznymi jakoś stabilnie. Więcej w temacie aplikacji polecanych.
Mnie polskie aplikacje zniknęły z SEN. Są zaganiczne i działają. Sony mi zaproponowało odwieżanie, sprawdzanie restowanie itp. ale to nie kwesia techniczna. One po prostu zostały ununięte! Zresztą zawartość polskich (player, ipla., vodtvp) regularnie ubożała. Mam telewozor prawie 2 lata i na początku było ok, potem zawartość polskich była coraz mniejsza, aż w końcy polskie palikacje znikneły. Są czeskie, francuskie, amerykańskie, tyle, że po co ???