Podziel się wrażeniami!
Witam
Bardzo proszę o pomoc. Jestem od miesiąca szczęśliwym posiadaczem tv
KD-55X8507C
Pomijając jeszcze niedoskonałego androida, pojawił się mianowicie problem.
Chodzi o 4k. Zdobyłem próbki, sample kilkuminutowe w rozdzielczości 4k,
No i oko się cieszyło...Ale jak wpadł mi dokument 48minut, pojemności 27gb,
Wtedy się zawiodłem, próbowałem wszystkich chyba dostępnych playerow na tv
I nic. Albo jest sam dźwięk... Albo obraz i dźwięk się zacina . Proszę o jakąś poradę..
Pozdrawiam
Szczerze mówiąc to mnustwo takich filmów jest na youtube. Wystarczy wpisać ultra hd albo 4k i będziesz mieć podobne filmy, jak nawet nie te same widoki.
Mam to samo. Nawet z filmami z aparatu w 4K. Każdy film który ma lepszą jakość lub dużą objętość zacina się na tym tv. Nawet w 1080 niektóre nie idą - tnie, szarpie, pikseluje. Mam szybki dysk SSD prędkość ok. 200 po usb 3.0 - wpiąłem to w USB 3.0 w TV - to z tyłu ale nic to nie dało. Używałem różnych playerów, i albo nie ma dźwięku albo obrazu, albo napisów, albo dźwięku 5.1 itp...wg mnie najlepszym odtwarzaczem jest ten zainstalowany fabrycznie. Ale każdy film w formacie LETTERBOX rozciąga mi na full screen. Na szczęście przypadkiem odryłem jak to obejść, trzeba wejść w informacje o pliku i po wciśnięciu "back" obraz jest w LETTERBOX a nie fullscreen.
Pozostaje szybki laptop z dobrą grafiką który pociągnie 4K i dżwięk HD. Playery w telewizorach nigdy nie działały i nigdy nie będą działały jak należy.
Materiał filmowy 4k z youtube owszem dobrze się prezentuje ale nie jest to czyste 4k.
Plik sa kompresowane w związku z czym jakość ulega pogorszeniu.
Zauważyłem że po ostatniej aktualizacji tv zaczął dłużej mielić zewnętrzne nośniki pamięci.
I jak wspomniałem wcześniej nastąpił problem z odbiorem materiału 3D. Zgłosiłem to w serwisie,
Panowie przyjechali i okazało się, że jedynie na playerze wbudowanym można oglądać 3D.
No i usunąłem inne playery.
Nawet serwis nie wie kiedy będzie kolejna aktualizacja.
U mnie z YouTube i nośników pamięci chodzi bardzo płynnie i czysto, problem w tym ze niektórych plików nie czyta, mimo zgodnych formatów i tego że np mój telefon NOTE4 czy laptop odtwarzają je bez zająknięcia. Piszesz że po ostatniej aktualizacji długo czyta z nośników - u mnie tego nie ma. Czy masz wpięte w usb 3.0 czy 2.0? 2.0 jest za wolne na większość 4K, pliki np z mojego aparatu mają bitrate na poziomie 60/s, a usb 2.0 ma prędkość tylko 20/s. Swoja droga co za ***** umieścić gniazdo USB 3.0 z tyłu telewizora??? musiałem puszczać przedłużkę USB 3.0 tunelem....