Podziel się wrażeniami!
Witam Wszystkich,
od wczoraj mam następujący problem z aplikacją filmbox live (posiadam kdl-37ex720)- po jej uruchomieniu pojawia się jedna ikona z literą "i" i komunikat poniżej "przefiltrowano wszystkie pozycje" i nie można nic otworzyć,
czy u Was jest podobnie i co to oznacza?
u mnie jest tak samo.
Gregmed - zacznij od sprawdzenia aktualizacji swojego oprogramowania w Bravii.
Najnowszy soft wraz z instrukcją znajdziesz w poniższym linku:
http://www.sony.pl/support/pl/product/KDL-37EX720/downloads/AZ2EUA_4107
Jeśli po wgraniu najnowszego softu (lub sprawdzeniu, że masz już tą wersję) okaże się, ze filmbox nadal nie dział to polecam odświżyć zawartość internetową.
Robi się to w następujący sposób:
HOME / Sieć / Odśwież zawartość internetową.
Te zabiegi powinny pomóc. Jeśli okaże się, że i po odświeżeniu zawartości sytuacja wygląda tak samo, polecam wstrzymać się na dzień lub dwa. Mogą to być problemy ze strony filmboxa, mogą również coś uaktualniać.
U mnie też jest tak samo i support Filmboxu coś nie spieszy się z odpowiedzią. Serwis online działa, ale w aplikacji w telewizorze nie.
u kolegi w samsungu znikneła w ogóle ikona filmboxu .
wszystko zrobione jak kolega napisał. pozostaje więc tylko czekac.
Nadal nie mam Filmoxa .. Czy to od nich czy może z czym innym jest problem ? Ikonka jest ale po wejsciu jest pusto
Również nie mam Filmbox. Podobna sytuacja, jest ikona, nie ma zawartości. Zawsze w przypadku kanałów internetowych, dostępność treści itp. zależy od dostawcy - czyli w tym przypadku Filmbox. Kryniu napisał, że na Samsungu również nie ma. Także potwierdza to dostawcę. Kanał jest nowy w ofercie. Być może była puszczona wersja testowa, aby sprawdzić poprawność działania, ilość wejść itp. Moim zdaniem jeśli Filmbox całkowicie nie zrezygnuje - to lada dzień zrobią z tym porządek i będzie wszystko działało. Swoją drogą, jak oceniacie ten kanał?
No i zrobili porządek - na koncie SEN znikeła ta treść całkowicie - znowu zostało , MUBI, Qello HD Concerts oraz Wild TV. Szkoda bo kanał był naprawde ciekawy a do tego ofertował dostęp online do programów. Czyżby na polske im sie nie opłacało ?
W serwisie sen ( z poziomu komputera oczywiście ). filmboxu już nie ma. A co do samego serwisu , jeśli chodzi o filmy i np. ktoś nie ma dostępu do kanałów filmboxu z kablówki lub platformy cyfrowej to taki serwis w naszych tv bravia jest bardzo mile widziany. Pytanie brzmi czy nadal filmy byłyby za free.Jak mozna się spodzewać na pewno bedą płatne.Ale i tak jest to chyba pierwszy serwis gdzie mamy dostęp do pełnometrażowych produkcji z jezykiem pl.A co do kanałów live , u mnie działał tylko jeden , już nie pamiętam jaki , ale obraz był porażka i parametry obrazu nie do przyjęcia .wiadomo pełny ekran to 16:9 , czasem mamy parametry kinowe 21:9 a na tym kanale to chyba było ze 30:9.