anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z programowym Media Serwerem po lanie

profile.country.PL.title
Jozue310
Poszukiwacz

Problem z programowym Media Serwerem po lanie

jak w temacie próbowałem parę programowych serwerów media ale nie widzi ich moje sony 32v5500 nie wiem czemu ?komp widzi sony a jednak nie może wysłać do niego plików?

38 ODPOW. 38
tomeko
Początkujący

http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=57&t=2081

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Polecam również ten wątek:

viewtopic.php?f=57&t=3361&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=ps3+media+server

i program PS3 media serwer. W tamtym wątku jest opisane co i jak zrobić, żeby się połączyć. Jak coś nie tak, to pisz.

profile.country.PL.title
Jozue310
Poszukiwacz

nie wiem jak to skonfigurować bo po ustawieniu wszystkich parametrów ,TV nie widzi serwerów mimo ze jest połączenie z routerem i kompem ,komputer widzi TV ale próba przesłania pliku kończy się komunikatem nie można nawiązać połączenia .

Zimny_
Użytkownik

Czy zrobileś wszystko tak jest opisane tu:
W zależności od routera, ustawienia sieci w LCD wpisujemy albo ręcznie albo są przydzielane automatycznie.
Jak już ściągniemy i poprawnie zainstalujemy PS3 Media Serwer, uruchamiamy go i wchodzimy w Nawigacje->Ustawienia Udostępniania. Pojawi się okienko w którym wciskamy zielony +. Wybieramy foldery które chcemy udostępnić. Jak już wybierzemy te foldery, klikamy na zapisz i restartujemy serwer (na górze powinien być taki przycisk.
Aktualizujemy listę serwerów w naszym LCD, i tam powinien być ten serwer, który stworzyliśmy. Jak wejdziemy w Home i w odpowiednie kategorie, to pojawi nam się serwer i udostępnione foldery.

?

profile.country.PL.title
Jozue310
Poszukiwacz

dokładnie tak zrobiłem i nic z tego tv nie widzi tego serwera tylko czemu bo np. apli kast łą czy się z internetem i mogę wyświetlać informacje z kanałów rs ,tv ma przydzielony ip z DHCP i DNS a jak aktualizuje liste serwów to wyświtla brak ,a po diagnostyce wyświetla się mi się na tv adres ip komputera a serwerów nie odnaleziono nie wiem co dalej może to wina routera nie wiem .

Zimny_
Użytkownik

Serwer masz postawiony na komputerze. Jeśli adresy IP zgadzają się, to spróbuj na chwilę odłączyć od routera kabel od Internetu i w tym czasie wyłączyć wszystkie programy antywirusowe, czy firewalle. Odłączenie Internetu dla bezpieczeństwa.. Wtedy zobacz, czy telewizor widzi serwer.

profile.country.PL.title
Jozue310
Poszukiwacz

Niestety nic to nie dało po diagnozie serwerów w tv znajduje komputer tz. ip komputera ale serwerów brak nie wiem co jest nie tak ??

tomeko
Początkujący

Czy używasz najnowszej wersji ps3mediaservera pobranego np. z tego miejsca: http://ps3mediaserver.org/forum/viewtopic.php?f=2&t=3217?

profile.country.PL.title
Jozue310
Poszukiwacz

moje próby co do komunikacji Bravii z Media serwerem nie przyniosły skutku, może wina leży po stronie routera Tp-Link Tl-WR 542G. Nie mam pojęcia co jest jeszcze nie tak nie moge za uja wyświetlić tego serwerka na TV .Może wy coś wykombinujecie ?