Podziel się wrażeniami!
jak w temacie próbowałem parę programowych serwerów media ale nie widzi ich moje sony 32v5500 nie wiem czemu ?komp widzi sony a jednak nie może wysłać do niego plików?
http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=57&t=2081
Polecam również ten wątek:
viewtopic.php?f=57&t=3361&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=ps3+media+server
i program PS3 media serwer. W tamtym wątku jest opisane co i jak zrobić, żeby się połączyć. Jak coś nie tak, to pisz.
nie wiem jak to skonfigurować bo po ustawieniu wszystkich parametrów ,TV nie widzi serwerów mimo ze jest połączenie z routerem i kompem ,komputer widzi TV ale próba przesłania pliku kończy się komunikatem nie można nawiązać połączenia .
Czy zrobileś wszystko tak jest opisane tu:
W zależności od routera, ustawienia sieci w LCD wpisujemy albo ręcznie albo są przydzielane automatycznie.
Jak już ściągniemy i poprawnie zainstalujemy PS3 Media Serwer, uruchamiamy go i wchodzimy w Nawigacje->Ustawienia Udostępniania. Pojawi się okienko w którym wciskamy zielony +. Wybieramy foldery które chcemy udostępnić. Jak już wybierzemy te foldery, klikamy na zapisz i restartujemy serwer (na górze powinien być taki przycisk.
Aktualizujemy listę serwerów w naszym LCD, i tam powinien być ten serwer, który stworzyliśmy. Jak wejdziemy w Home i w odpowiednie kategorie, to pojawi nam się serwer i udostępnione foldery.
dokładnie tak zrobiłem i nic z tego tv nie widzi tego serwera tylko czemu bo np. apli kast łą czy się z internetem i mogę wyświetlać informacje z kanałów rs ,tv ma przydzielony ip z DHCP i DNS a jak aktualizuje liste serwów to wyświtla brak ,a po diagnostyce wyświetla się mi się na tv adres ip komputera a serwerów nie odnaleziono nie wiem co dalej może to wina routera nie wiem .
Serwer masz postawiony na komputerze. Jeśli adresy IP zgadzają się, to spróbuj na chwilę odłączyć od routera kabel od Internetu i w tym czasie wyłączyć wszystkie programy antywirusowe, czy firewalle. Odłączenie Internetu dla bezpieczeństwa.. Wtedy zobacz, czy telewizor widzi serwer.
Niestety nic to nie dało po diagnozie serwerów w tv znajduje komputer tz. ip komputera ale serwerów brak nie wiem co jest nie tak ??
Czy używasz najnowszej wersji ps3mediaservera pobranego np. z tego miejsca: http://ps3mediaserver.org/forum/viewtopic.php?f=2&t=3217?
moje próby co do komunikacji Bravii z Media serwerem nie przyniosły skutku, może wina leży po stronie routera Tp-Link Tl-WR 542G. Nie mam pojęcia co jest jeszcze nie tak nie moge za uja wyświetlić tego serwerka na TV .Może wy coś wykombinujecie ?