Podziel się wrażeniami!
jak w temacie próbowałem parę programowych serwerów media ale nie widzi ich moje sony 32v5500 nie wiem czemu ?komp widzi sony a jednak nie może wysłać do niego plików?
Zimny, ale chodziło raczej o minimalne wymagania, także podawanie bądź co bądź mocnej konfiguracji dużo tutaj nie pomoże . Ale faktem jest, że jeśli system jest już od dawna nieodświeżany + dużo zbędnych programów pracujących w tle to nawet na wystarczająco dobrym sprzęcie będą problemy z płynnością...
Wielkie dzięki ,z tego co napisaliście to jednak będę musiał zrobić coś z kompem bo u mnie jest jeszcze jednordz. procek a o reszcie nie wspomnę.Jeżeli chodzi o czyszczenie systemu to 3 dni temu wgrałem system na nowo i nic.Odnośnie zbędnych programów to też zrobiłem porządek.Filmy DIVIX DVDRip to jednak nie to co 720p czy1080i szczególnie jak sie ma taki tv jak SB W5500.Pliki mp4 720p idą tak jak kanały z n-ki HD,tylko że u mnie ścinają i to jest ten problem. Szkoda bo mam łącze 8 MB i z takim łączem to można sobie poszaleć na rapidshare.Jeszcze raz wszystkim dziękuję za wskazówki.
Ogólnie, to komputer powinien mieć wydajność pozwalającą na rozkodowanie filmu, zrobienie drobnych modyfikacji w obrazie (dodanie napisów itp) i zakodowanie tego do MPEG2, a wszystko to powinien zrobić w czasie rzeczywistym. Czyli jeżeli dekodowanie (oglądanie) filmu np. 720p zajmuje Ci 90% mocy obliczeniowej procesora, to raczej zapomnij o płynnym odtwarzaniu przez DLNA (kodowanie do MPEG2 też trochę zajmuje).
Posiadając lepsze karty NVidia, obsługujące technologię CUDA i stosując kodek obsługujący tą technologię (np. CoreAVC), można przerzucić rozkodowywanie filmu na kartę graficzną i wtedy postawić serwer DLNA na słabszej maszynie.
Dzięki ,będę działał w tym zakresie.
Tomeko w sumie dobre rozwiązanie, bo jeżeli ma jedno rdzeniówkę to tutaj jest największy ból i możliwe, że mało ramu, z drugiej strony karta graficzna prawdopodobnie pod AGP, więc wyboru pod względem dobrej wydajności zbytnio nie ma... Ale na krótsza metę można kombinować, w dłuższej perspektywie dobrze jest się zaopatrzyć w notebooka z hdmi i wtedy można poszaleć (przy podłączeniu przez HDMI nie ma pojęcia: nie da się odtworzyć danego formatu:) )
Cześć
Mam pytanie odnośnie programu PS3 Media server. Dlaczego wyskakuje mi ten komunikat:
"Another media render other than PS3 has been detected.... This software is tuned for PS3 but my work with your render"
Posiadam wersję programu 1.11.369
ceq napisał(a):
Cześć
Mam pytanie odnośnie programu PS3 Media server. Dlaczego wyskakuje mi ten komunikat:
"Another media render other than PS3 has been detected.... This software is tuned for PS3 but my work with your render"
Posiadam wersję programu 1.11.369
Nareszcie,zmieniłem kompa teraz mam 4-rdz procek 4GB RAM itd. i wszystko śmiga ,nawet przewijanie filmów,co na starym kompie było niemożliwe.Pozdrawiam wszystkich.Zbyniom
4 rdzenie... No to sprzęcik porządny. Pewnie nawet obróbka materiału z kamer AVCHD śmigała by aż miło... No to na jakiś czas masz spokój z odnawianiem sprzętu