anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

PS3 Server i porblem z dzwiękiem w filmach

profile.country.pl_PL.title
lizi0-----
Początkujący

PS3 Server i porblem z dzwiękiem w filmach

Witam,

Mam problem z dzwiękiem w filmach w formacie MKV. Mam PS3 1.20.400 + KDL40W4720.

Wcześniej miałem PS3 w wersji 1.11.369 i folmy chodziły ok. Niestety po zainstalowaniu aktualizacji Java server przestał działać więc przesiadłem się na wersję 1.20.400 i jest problem z rozjeżdżaniem się dzwięku w filmach MKV. Przy odtwarzaniu avi wszystko jest ok.

Proszę o radę co najlepiej zrobić.

13 ODPOW. 13
Zimny_
Użytkownik

Spróbuj usunąć wersje *400 PS3ms i zainstalować wersję *409 z tej strony:
http://ps3mediaserver.org/forum/viewtop ... f=2&t=3217
Czy ciągle dźwięk się rozjeżdża?

sulik-----
Początkujący

Ja ze swojej strony mogę podpowiedzieć byś sprawdził jedną rzecz która w przypadku kiedy u mnie rozjeżdżał się dźwięk z obrazem zadziałała.
Wejdź w "Ustawienia transkodowania", zaznacz po lewej stronie MEncoder i ODZNACZ jak masz zaznaczoną opcję "Alternatywna metoda synchronizacji A/V" (zaznaczyłem która opcja na zrzucie ekranu dołączonym do tego posta). U mnie zawsze wyłączenie tej opcji pomagało.

lizi0-----
Początkujący

Znowu problem powrócił.

Dźwięk się rozjeżdza tylko przy formacie mkv. Odznaczenie alternetywnej synchronizaji nie pomaga.

savik68
Początkujący

Witam

Ja mam coś odwrotnego w PS3 dzwięk mam ale nie mam obrazu przy MKV, jeśli ktoś z was wie jak to ustawić to byłbym wdzięczny.

lizi0-----
Początkujący

Przeinstaluj kodeki.

Zimny_
Użytkownik

Z tym dźwiękiem już lepiej?

lizi0-----
Początkujący

Niestety nie. W avi dzwięk chodzi ok a w mkv dzwięk jest wcześniej przed obrazem.

Zimny_
Użytkownik

Możesz wstawić screena z ustawień w PS3 ms? Chodzi o "wspólne ustawienia transdekodowania" i silnik video z którego korzystasz.

Zimny_
Użytkownik

Sprawdzałem na różnych ustawieniach na dwóch komputerach o podobnej konfiguracji. Trzy materiały .mkv miały poprawną synchronizacje dźwięku z obrazem. Na jednym komputerze ustawienia PS3 MS fabryczne. Kodeki K-lite Codec Pack, Windows 7, połączenie bezpośrednie kablem sieciowym. Prędkość transferu w obu przypadkach PS3 MS pokazywał na 48 Mb/s.
Na drugim komputerze mam dłużej zainstalowanego Wndowsa 7, co za tym idzie więcej programów i trochę "podrasowany" PS3 MS. Również na żadnych plikach .mkv jakie posiadam nie zdarzyła się sytuacja z brakiem synchronizacji. Poniżej zamieszczam screen z ustawieniami na jakich działa to u mnie.
Może nie wyrabia połączenie przez router? Próbowałeś bezpośrednio z komputera pod telewizor?