Podziel się wrażeniami!
Zastosowałem się do instrukcji Sony w sprawie restartów tv. I jak ręką odjął wszystkie bolączki telewizora ustąpiły. Tv działa jak nowonarodzony. Czy ktoś wie na czym polega technicznie proces naprawy oprogramowania?
Masz na myśli przywracanie fabryki? no to gratulki że sie udało i że jesteś taki cierpliwy Tacy chyba powinni być klienci Sony - cierpliwi i pełni wiary
Serio, cieszę się że odniosłeś sukces.
Jeśli moje restarty będą sie powtarzały to być może w desperacji po raz n-ty lub nawet n+1 przywrócę fabrykę.
W sumie to działanie kojarzy mi sie z romantycznym "powrotem do źródeł" więc chyba powinno byc ulubionym no i to taka miła forma spędzania czasu
A bardziej na serio: mniejsza o mnie. Ale jak maja sobie poradzić osoby starsze lub obce wyzwaniom wspólczesnej supertechniki? Nie każdy kupuje telewizor w nadziei że spędzi przy nim miło czas nie tylko oglądając chyba nudne programy?
Na zakupie nowego telewizora innej firmy.
Chodzi mi o procedurę polecaną na stronie SONY pt; Rozwiązywanie problemu z ciągłym ponownym uruchamianiem telewizora". A więc wciśnięcie dwóch klawiszy na tv, wyjęcie wtyczki i ponowne włożenie, zapalenie się diody w kolorze zielonym, dwa restarty samoczynne tv i dopiero wtedy instalacja tv i przywrócenie ustawień fabrycznych.
To pomaga. I chyba tylko inżynierowie SONY wiedzą na czym to w istocie polega, co zmienia w oprogramowaniu.
To co wiedzą TYLKO inżynierowie SONY to słodka tajemnica wiary
Nie kwestionuję tej procedury - może jest skuteczna. Na razie jej nie wykonałem bo mam ciekawsze zajęcia niż użeranie się z niezbyt dobrze działającym sprzętem dawnej superfirmy (chyba tylko najstarsi pamiętają tamte czasy). Drażni mnie tylko teraźniejszy sposób postępowania (czytaj: olewania klientów) owej superfirmy no i jej panaceum na prawie wszystko czyli: przywracamy fabrykę!