Podziel się wrażeniami!
Witajcie,
Pod HDMI w tv podlączono:
HDMI 1 - dekoder tv
HDMI 2 - ps4
HDMI 3 arc - kino domowe BDV-E6100
Problem z bravia sync pojawia się w momencie, gdy pod HDMI 1 włączony jest właśnie dekoder tv. W tym czasie nie mogę połączyć się z bravia sync ani do kina domowego, ani ps4 i co najgorsze przy wyłączaniu zestawu (tv i kino domowe) wyłącza się tylko TV, kino domowe działa dalej. Problem znika gdy odepne dekoder z HDMI.
Czy to jakiś błąd w tv? Proszę o pomoc.
Robiłem reset do ustawień fabrycznych.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Nie chce sterować deokdem poprzez Bravia Sync, więc nie wiem dlaczego taki problem występuje.
Problem rozwiązałem w inny sposób. Usunąłem z przewodu HDMI pin, który jest odpowiedzialny za funkcje CEC. Wszystko działa jak należy teraz.
Dzień dobry,
Otrzymaliśmy następującą odpowiedź z działu wsparcia technicznego:
-----
Prawdopodobną przyczyną występowania opisanego zjawiska jest niezgodność dekodera z funkcją Bravia Sync. Jako producent odbiornika telewizyjnego nie możemy w żaden sposób zagwarantować, że urządzenia firm trzecich będą w określony sposób współpracowały z tą funkcją. W tej sytuacji zaleciłbym odpięcie wszystkich urządzeń podłączonych za pomocą przewodów HDMI, deaktywowanie (wyłączenie) funkcji Bravia Sync, a następnie odłączenie uprzednio wyłączonego odbiornika od zasilania na okres ok. 5 minut. Następnie, przy wyłączonym odbiorniku należy podłączyć za pomocą przewodu HDMI konsolę oraz zestaw kina domowego. Po włączeniu telewizora, należy aktywować ponownie funkcję Bravia Sync. Ważnym jest, aby podłączone urządzenia zewnętrzne pozostały włączone podczas parowania.
-----
Pozdrawiam, Agnieszka_J