Podziel się wrażeniami!
Zakupiłem telewizorek Sony SONY KD-49XH8096 ( przesiadka z samsunga) i niestety mam mieszane uczucia co do działania "systemu" .
W tym przypadku konkretnie chodzi o wbudowany odtwarzacz multimedialny . Podłączam 2 dyski ( pierwszy to 230gb ssd gdzie mam fotki + bajki dla dzieci podłączony pod port usb rec , drugi 1T HDD z osobnym zasilaniem gdzie mam filmy ) .
Odtwarzacz losowo "działa" raz odczyta pliki z dysku , innym razem z 1 dysku odczyta tylko katalog zdjęcia ale bez zawartości , przy 2 dysku losowo wczytuje katalogi .
Format partycji MBR - więc powinno wszystko hulać.
Ciekawostka jest taka ,że np. menadżer plików w Kodi wszystko odczytuje bardzo dobrze......
Czy wewnętrzny systemowy odtwarzacz ma takie bugi ?
Co można na nim wyświetlać skoro nie działa tak jak powinien ?
Jakiś alternatywny odtwarzacz zainstalować ?
Jeśli tak to jaki najlepszy ?
TV zaktualizowany od razu po podłączeniu do sieci.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Już nie raz była mowa o Sony Media Player, że to wielki bubel, jeśli chodzi o odczyt plików z dysków.
Przykładowo w tym wątku: klik
Alternatywne odtwarzacze (jak np. Kodi) niestety jeśli chodzi o zdjęcia nie wyświetlają ich w jakości 4K (na TV Sony), a tylko FHD.
Ten odtwarzacz tak po prostu ma. KODI to najlepsze co ma Android i największa przewaga względem innych systemów tv. Możesz skorzystać też z któregoś managera plików , np. ES File manager lub jakiegoś innego, darmowego ze sklepu Play.
@Lumbagoo napisał(a):Ten odtwarzacz tak po prostu ma. KODI to najlepsze co ma Android i największa przewaga względem innych systemów tv. Możesz skorzystać też z któregoś managera plików , np. ES File manager lub jakiegoś innego, darmowego ze sklepu Play.
Nie spodziewałem się takiego działania
No to pozostaje mi Kodi..... a nie chciałem się bawić w dodatkowe programy
no niestety kodi też nie obsługuje wszystkich formatów albo nie mogę tego ustawić....
Część filmów musze odpalać przez VLC 😕
Już nie raz była mowa o Sony Media Player, że to wielki bubel, jeśli chodzi o odczyt plików z dysków.
Przykładowo w tym wątku: klik
Alternatywne odtwarzacze (jak np. Kodi) niestety jeśli chodzi o zdjęcia nie wyświetlają ich w jakości 4K (na TV Sony), a tylko FHD.
Dzięki bardzo za informację..
Jakoś złe słowa dobierałem w szukajce i nie znalazłem podobnych tematów