Podziel się wrażeniami!
Witam. Zakupiłem ww model. Wszystko fajnie oprócz braku możliwości instalowania innych aplikacji. Jest netflix i YouTube ale chciałem dodać np player. Okazuje się się nie ma Googleapp ponieważ nie jest to android tv. Pytanie wiec czy jest jakaś inna metoda instalowania innych aplikacji czy jestem skazany tylko na YouTube i netlix?
Witam,
telewizory z serii X7055 to Smart TV, które nie posiadają oprogramowania Android. Z tego powodu nie ma możliwości zainstalowania innych aplikacji. Nowe aplikacje mogą zostać dodane jedynie wraz z aktualizacją wewnętrznego oprogramowania telewizora.
Pozdrawiam
Czyli co można zrobić żeby mieć dostęp do np playera? Nic nie działa - ani przeniesienie obrazu z telefonu, ani wifi direct. Jest jakiekolwiek rozwiązanie?
Jestem po rozmowie z infolinią - nie ma żadnej możliwości przesłania obrazu do tego telewizora ze sprzętu apple. Generalnie nic się nie da zrobić. Czy ktoś wie, czy będzie działał chromecast jeśli go dokupię? Trochę absurdalna sytuacja..
Powinien działać, ale ja bym pogadał w sklepie czy jak nie zadziała to będziesz mógł oddać. Albo kupić w necie i ewentualnie oddać jak by coś nie działało. Ja tak zrobiłem z soundbarem jak nie byłem pewien jego odpowiedniego działania. Aż dziwne że tak wykastrowany, mój 8 letni ma chromecasta i jak zabrali ze smarta playera, iplę to właśnie z telefonu samsunga odtwarzam z tych aplikacji.
A to ciekawe bo chromecast pojawił się na rynku w 2014 roku...w tv jeszcze później.
Generalnie każda przystawka będzie lepsza niż to wbudowane smart coś co nie obsługuje nawet samby