Podziel się wrażeniami!
Zastanawiam się nad kupnem tego modelu, dlatego chciałbym zapytać użytkowników czy wart jest takich pieniędzy?
Moim zdaniem w tym rozmiarze jest bardzo podobny do 40Z4500. Ale ogólnie telewizory z najwyższej półki jak ktoś szuka czegoś najlepszego jak najbardziej. Co innego KDL46X4500/KDL55X4500 one są oparte na LED-ach. Obraz żyleta.
Obserwuję ceny telewizorów od dwóch lat,a wraz z nimi zachodzące zmiany technologii przetwarzania obrazu.Doświadczyłem to na sobie,że należy poczekać na wybrany przez siebie model przez około trzy miesiące.Też na czasie kupiłem nowy model i gdybym się wstrzymał te 3-mce,to dziś miałbym 2000 tys. w kieszeni.Nie opłaca się kupować nowości,bo producenci szajeją z cenami.Więc najlepsza rada,poczekać i nie napalać się,bo dziś tego żałuję.Za pięć lat gdy naziemny cyfrowy przekaz będzie nadawany,to dzisiejsze telewizory trzeba będzie zmienić,a technologia i wygląd odbiornika będą nie do poznania.Czekać,czekać i jeszcze raz czekać.Ewentualnie wybrać sobie model niedrogi żeby przetrwał pięć lat.
Nie trzeba będzie wymieniać ponieważ już są telewizory które są przygotowane na dekodowanie MPEG4 łacznie z HD i naprawdę nie ma problemu obsługują każdy standard telewizji naziemnej gdzie zagranicą jest to już dawno wprowadzone. A pieniądze każdy wydaję jak uważa i nakłaniania innych do swoich racji to chyba nie to forum.
Pan z Sony zwraca mi uwagę,że ja nakłaniam kogoś do swoich racji,z czym się nie zgadzam.To są wyłącznie tylko moje sprawdzające się z dnia na dzień słuszne obserwacje."Czy je ktoś weźmie pod uwagę czy nie,to jest jego prywatna sprawa"Nie ma tu nic z nakłanianiem kogoś.Czy przeczytał Pan dokładnie pytanie Byka 28,chyba nie.Chodzi mu konkretnie,"czy ten model jest wart tych pieniędzy?"A Pan na to nie odpowiedział?W zamian oferuje Pan tylko modele 46 cali i wyższe oparte na LED-ch i uważa Pan że to jest w porządku.Przecież w tym przypadku chodzi też o kasę.Kto tu nakłania kogoś na wydatek 15-tu tysiecy.Ja nie oferowałem nikomu żadnego modelu z wyższej półki.Chyba,że Panu wolno,a mnie nie?
Byłbym usatysfakcjonowany odpowiedzią od Pana na temat"Rejestracja produktu"z 6 grudnia na stronie(BRAVIA)Tam nie chodzi o pieniądze,ani reklamę żadnego modelu,ale konkretnie o korzyści z rejestracji produktu.Czy znowu mnie ktoś zarzuci,że to nieprawda.Ja steierdzam tylko fakty i chyba mi wolno,albo też nie?
Zwróciłem uwagę na różnicę między rozmiarami 40 i 46 serii X4500 którą można nie zauważyć od razu. A jest dość istotna. Zwróciłem też uwage że można się zainteresować w tym rozmiarze modelem Z4500 który jest z kolei 200Hz. Ze względu na małą ilość danych czy wymagań jakie podał byku28 ciężko dobrać wskazać który telewizor będzie lepszy. Nie będę chwytał za słówka czy "odbijał piłeczki" ale tylko jeśli ktoś pyta o najnowszy i najdroższy model na rynku i słyszy w odpowiedz: "Czekać,czekać i jeszcze raz czekać", "należy poczekać na wybrany przez siebie model przez około trzy miesiące" to chyba nie ułatwi mu zakupu?
Moje pytanie skierowane było konkretnie do tego modelu: czy jest to naprawdę obecnie najlepszy sprzęt 40" firmy sony, a może właśnie zainteresować się modelem 40Z4500, chociaż gdy dzwoniłem do salonu w Warszawie pracownik raczej starał się kierować mnie ku modelowi X twierdząc że to najlepsza seria sony.A przypominam że model Z jest już 200hz. Z góry dziękuję za kolejne podpowiedzi.
Jeśli się ogląda głównie filmy lepszy będzie zdecydowanie KDL40X4500. Jeśli dużo więcej sportu to lepiej wziąć KDL40Z4500. Tak w skrócie.
Za serią X4500 przemawia także lepsze radzenie sobie z słabszym sygnałem (antena i kanały standardowej rozdzielczości)
od wczoraj jestem posiadaczem 40W4500 i powiem że rewelacja jeżeli chodzi o programy nadawane w HD reszta to niestety " mydełko " ale to TV robiony po HD natomiast po podłączeni aparatu Sony A700 to mnie obraz "wcinoł" w fotel >SUPER< WRAŻENIE <
a i gniazdo PC mnie intryguje na razie nie bardzo wiem o co chodzi