Podziel się wrażeniami!
Od wczoraj jestem posiadaczem tego telewizorka,kupiłem gdyż chciałem podłączyć do niego mojego pc i xbox 360(którego,może przyniesie mojemu synowi Święty Mikołaj.No i sorki że to xbox a nie playstation).W kompie mam kartę graficzną nvidia 7600GS,więc wyjście jest dvi,ale jest zamontowane przejście z dvi na vga(przejściówka była w pudełku z kartą graficzną gdy ja kupowałem).Ten telewizorek ma wejście pod kompa vga.Więc kupiłem kabel z tymi samymi końcówkami,chyba to jest d sub-o ile się nie mylę.Po podłączeniu okazuje się że każdy kształt na ekranie ma swój cień z boku-strasznie to jest denerwujące.Nie wiem czy wyraziłem się jasno z tym cieniem,tzn,że kazda litera,ramka i wogóle wszystko na ekranie ma swój cień.Teraz moje pytanie jest takie:czy jeśli odepnę przejście dvi-vga i kupię kabel dvi-d sub czy powinno być dobrze.Może to przejście wywołuje jakieś zakłócenia?A może spróbować połączenia dvi do hdmi w telewizorze-chociaż jak czytałem na różnych forach nie zawsze to było najlepsze.Proszę o jakieś porady.
Spróbuj zmian w ustawieniach nvidia, nie daje gwarancji że pomoże ale spróbować warto. Po wciśnięciu prawym klawiszem myszy na pulpicie wybierz panel sterowania nvidia a następnie wybierasz w kreatorze swój LCD jako pierwszy "monitor". (opcja konfigurowanie wielu monitorów). Spotkałem się z opisami usterek podobnych do twoich i to rozwiązanie było skuteczne, warto spróbować. Być może warto jeszcze zobaczyć jakie rozdzielczości są ustawione.
Ja znowu zetknąłem się z opiniami że lepiej podłączać komputer przez DVI - HDMI. Podobno (ale być może ktoś to potwierdzi) zapewnia to że karta graficzna nie zaproponuje Ci nieobsługiwanych rozdzielczości a więc generalnie mniej kolizji. Ale tak jak mówię, dobrze by było, żeby ktoś potwierdził tą informację, bo jest ona tylko zasłyszana. Zresztą HDMI radzę kupić do połączenia konsoli z LCD.
dzięki za podpowiedź ale w panelu nvidia już się bawiłem wcześniej i nic nie dało.
Proszę zaopatrzyć się w kabel DVI - HDMI.
ok jutro to zrobię,mam nadzieję że będzie wszystko ok,dzięki za jakiekolwiek wskazówki
Z własnego doświadczenia dodam że róznice w jakości przewodów potrafią być ogromne.
Zawsze warto sprawdzić na innym przewodzie.
połączyłem przez hdmi-obraz super-dzięki za podpowiedzi