Podziel się wrażeniami!
Przepraszam jestem tutaj po raz pierwszy i być może już wszystko zostało powiedziane,ale mam pytanie . Kupiłem telewizor Sony KDL40 EX 711 -grudzień 2010 r , w jaki sposób mogę sprawdzić czas pracy bo ten podany opis wcześniej nie działa .Proszę o pomoc
a jak to zrobić w hx800?
Jako że to mój pierwszy post to witam wszystkich. Mam na imię Łukasz i jestem świeżym właścicielem tv Sony. Pytanie do znawców. Czy mogę przyznać się w sklepie że sprawdziłem czas pracy tv w menu serwisowym ? Kupilem jakies 3 godz. temu kdl-55w805c w Saturnie. Na miejscu sprawdziłem tylko wizualny stan nie włączonej matrycy. W domu przy rozpakowywaniu zobaczyłem że wszystkie akcesoria były rozpakowywane włącznie ze śladami wkręcania na łebkach od śrubek od uchwytu. Wiem jak to powinno wszystko wyglądać gdyż 2 tyg. wcześniej ojciec kupił w Media Expert kdl65w885c i tam wszystko było jak trzeba... Włączając telewizor byłem juz na 99% pewien widząc 3 konkretne plamy ze słabszym podświetleniem a menu serwisowe mnie upewnilo - 12 godzin 8 włączeń... Zgłosiłem sprawę na TBOK nie mówiąc o menu serwisowym. Wiem że mogę oddać sprzęt bez podania przyczyny ale za takie ch... zachowanie komuś tam się należy...
Uzupełnię to co napisał Zimny_
Moim zdaniem (kolejność liczb w lewym dolnym rogu):
XXX - czas pracy TV
YYY - ilość startów TV
ZZZ - czas pracy matrycy.
Powyższe wnioskuję z uwagi na:
1. Kiedy dostałem TV to XXX i YYY były identyczne. Aktualnie się "rozjechały" o kilkanaście godzin. Taki czas odpowiadałby wykorzystywaniu TV jako Radia, kiedy wyłączyłem obraz ("Actrion menu"-->"Wyłącz obraz").
2. Włączyłem 3 razy TV i i YYY się nie zmieniło. Wyjąłem wtyczkę i włączyłem ponownie. Pojawiło się logo Androida (boot'owanie systemu), a YYY sprawdzone później wzrosło o 1.
Mój model to 55W755C
Dzień doby.
a czy w nowych modelach (65, A8F) działa to w ten sam sposób?
po wejściu w menu serwisowe nie ma żadnej tabelki.
Co o tym sądzicie?
Działa identycznie