anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sprawdzenie ilości przewpracowanych godzin BRAVIA

gizmo41
Początkujący

Sprawdzenie ilości przewpracowanych godzin BRAVIA

Przepraszam jestem tutaj po raz pierwszy i być może już wszystko zostało powiedziane,ale mam pytanie . Kupiłem telewizor Sony KDL40 EX 711 -grudzień 2010 r , w jaki sposób mogę sprawdzić czas pracy bo ten podany opis wcześniej nie działa .Proszę o pomoc

15 ODPOW. 15
profile.country.pl_PL.title
slaw1-----
Początkujący

gizmo41, próbowałeś
i+,5,volume- ,power on
?

gizmo41
Początkujący

Robię wszystko po kolei-Tryb Analogowy-Wyłączam pilotem-wciskam kolejno na pilocie
i+
5 i tutaj włącza się telewizor na tym koniec mojej pracy wiem że powinno być dalej
Vol+ lub Vol-
włączyć pilotem-czy tak?
Ale to nie wszystko - jak dojść do service menu aby to sprawdzić,ile godzin
Przepraszam ale trochę mi ciężko nie te lata-proszę o poprowadzenie jak dziecka przez ulice.

rebep-----
Początkujący

Witam Wszystkich :c37 !

@gizmo41
Musisz to zrobić odpowiednio szybko. Mi się udało, ale teraz pytanie gdzie jest podany czas???

jumajeej
Początkujący

gdzie na pilocie jest "+" ? czy w modelu ex710 nie ma ?

potek1
Początkujący

do gizmo
Telewizor ma być włączony kiedy zaczynasz wciskać kombinację tych klawiszy, a nie w trybie czuwania bo wtedy po wciśnięciu 5 tv będzie się włączał

Zimny_
Użytkownik

WEJŚCIE NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ. Każde wejście może spowodować uszkodzenie telewizora. Naprawa na własny koszt.
W celu sprawdzenia ilości przepracowanych godzin, należy wejść do menu serwisowego. W tym celu wyłączamy telewizor na trybie analogowym (naciskamy "analog" i wyłączmy telewizor). Teraz kolejno na pilocie naciskamy:
"i+"
"5"
"Volume -" (Głośność - )
"Power ON" (przycisk włączający telewizor).

Pojawi się tabelka. Na samy dole będą znaki ułożone w: zzzzz-xxxxx-yyyyy.
Z - oznacza ilość przepracowanych godzin
X- ilość włączeń.

Pozdrawiam,
Zimny.

ciambor
Początkujący

Ja na początku zbyt długo przytrzymywałem "volume-" i nie chciało mi załapać, wystarczy wszystko raz nacisnąć po kolei i na końcu power on i działa :thumbsup:

Zimny_
Użytkownik

Ważna jest odpowiednia szybkość kombinacji. Nie można zbyt wolno, ale też nei można zbyt szybko. Sądzę, że nie jest to ciężkie...

gizmo41
Początkujący

Dzięki Bardzo udało się wyszło-455 h 260 włączeń -czyli od 10.12.2010 to jest w porządku ,
nie wiem co to było następne ,ale to chyba nie istotne,najlepsza była cała ta tabelka od góry do dołu to chyba cała diagnostyka TV która raczej nie powinna mnie obchodzić.Dodam tak od siebie nie ubliżając innym-którzy mają inne marki, nie żałuje że kupiłem ten telewizor wygląd ,estetyka ,wykonawstwo nie ma sobie równych,jak ktoś powiedział SONY to SONY ,Kupiłbym go nawet dzisiaj oglądałem wiele marek zanim wybrałem bez konkurencji -jedyny minus że nie czyta wszystkich formatów filmów,syn podłączył przenośny dysk i go nie widzi dopiero jak tam coś zmieni format czy coś ale znów nie idą długie filmy.Mnie to wystarczy telewizor jest super i każdemu go polecam.I jeszcze raz dziękuje za pomoc.
pozdrawiam