Podziel się wrażeniami!
mam takie pytanie, do specjalistów, osób znających się na rzeczy
odbieram przez TV (ex720) tylko i wyłącznie naziemną telewizję cyfrową, żadnych kablówek, zero satelity, oraz TV jest podłączony do sieci przez router , nic poza tym
czy naziemna telewizja cyfrowa wysyła jakiś sygnał zwrotny, że ktoś, jakiś urząd może określić że ja korzystam z tego sygnału, czy jest to całkowicie anonimowe, i nikt do tego nie dojdzie?
dzieki, pozdr
Edytowano 03.07.2012
Sprecyzowałem tytuł tematu
Zimny.
maurycy napisał(a):
mam takie pytanie, do specjalistów, osób znających się na rzeczy
odbieram przez TV (ex720) tylko i wyłącznie naziemną telewizję cyfrową, żadnych kablówek, zero satelity, oraz TV jest podłączony do sieci przez router , nic poza tym
czy naziemna telewizja cyfrowa wysyła jakiś sygnał zwrotny, że ktoś, jakiś urząd może określić że ja korzystam z tego sygnału, czy jest to całkowicie anonimowe, i nikt do tego nie dojdzie?
dzieki, pozdr
Skorzystaj z HbbTV i wszystko na tacy podasz:)
piotruso napisał(a):
Nie ma takiej możliwości jeżeli Twój odbiornik nie jest wyposażony w żaden nadajnik
maurycy napisał(a):
powiedzcie mi coś innego,
abonament RTV ;/
jeśli TV wykorzystywałbym tylko do xboxa i ogladania filmów na dvd, bez żadnego podłączenia do naziemnej telewizji, telewizji satelitarnej ani kablówki, to trzeba go opłacać ?
tzn czy kontroler (teraz z poczty wg nowych przepisów) może nałożyć mi karę za nie płacenie abonamentu? czy abonament jest za posiadanie telewizora i z samego faktu że go mam trzeba go opłacać?
rozumiem także że żaden abonament za kablówkę czy cyfrę+ nie zwalnia z płacenia abonamentu rtv, prawda?
maurycy napisał(a):
czy abonament jest za posiadanie telewizora i z samego faktu że go mam trzeba go opłacać?
rozumiem także że żaden abonament za kablówkę czy cyfrę+ nie zwalnia z płacenia abonamentu rtv, prawda?
Lajam napisał(a):
Niestety żyjemy w kraju gdzie podatek od posiadania telewizora (jakiegokolwiek odbiornika rtv) jest nazywany abonamentem. Opłacanie tv kablowej nie zwalnia od płacenia abonamentu.
Trudno mi powiedzieć czy ktoś narzeka czy nie, nie znam realiów życia we wszystkich krajach jak i opinii o abonamencie.
Ja narzekam. Mam takie prawo
piotruso napisał(a):
Z tego co mi wiadomo to abonament jest za posiadanie telewizora. Do czego go wykorzystujesz nie ma znaczenia.
piotruso napisał(a):
U nas jak na razie jest tak, że to Ty musisz zgłosić telewizor a gdy tego nie zrobisz to urzędnik musi Ci udowodnić, że go posiadasz.
Lajam napisał(a):
Co do kontoli poczty - listonosz nie ma prawa przestąpić progu Twojego domu.
Tak samo jak policjant bez nakazu przeszukania domu.
maurycy napisał(a):
dosłownie, jest obowiązek rejestracji telewizora, każdego, z określeniem miejsca jego użytkowania
maurycy napisał(a):
co zrobić jak płacić nie chcesz, to jest pytanie