anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

telewizor + kino domowe = pomóżcie wybrać!!!

4138-----
Początkujący

telewizor + kino domowe = pomóżcie wybrać!!!

Cześć wam :c69 Od zawsze marzyłem o kinie domowym z super dźwiękiem we własnym domu. Teraz nadarzyła się do tego okazja, gdyż zamierzam kupić nowy telewizor, a jednocześnie chce stworzyć nastrój prawdziwego kina. Zastanawiam się nad zainwestowaniem w sprzęt sony, co polecacie? Pozdrawiam, Jerzy S

21 ODPOW. 21
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Ja polecam telewizor który zdobył jedną z najważniejszych i najbardziej prestiżowych nagród - nagrodę EISA :D Jest to model HX900 - z najwyższej półki Sony :D Jednak swoje kosztuje i ciężko go dostać... Ale sprzęt rewelacyjny.
A tak ogólnie, to ciężko doradzić, mając tak mało informacji czego dokładnie potrzebujesz... Powiem Ci, że teraz technika poszła tak do przodu, są takie ciekawe możliwości zestawu kin i samych telewizorów... Tylko żeby móc wykorzystać potencjał jaki drzemie w tych sprzętach, trzeba znać ich możliwości.
Jakbyś mógł napisać z jakiej odległości oglądasz telewizję, jak duży masz pokój, jakie programy, czy filmy najczęściej oglądasz, skąd masz sygnał (satelita, dekoder HD, naziemna) i czy planujesz też jakąś zmianę? No i jaki masz budżet na zakup. Wiem, że sporo pytań, ale one pozwolą wybrać odpowiedniejszy dla Ciebie sprzęt :D

4138-----
Początkujący

A więc może zacznę od samego początku... :c71 Pokój ma wymiary 5x6m. Sygnał pochodzić będzie z satelity. Stosunek oglądania programów do filmów wynosi 50 na 50. Co do ogólnej kwoty, którą obecnie mogę przeznaczyć na telewizor i zestaw kina domowego to około 6, 7 tysięcy złotych. Chyba, że mocno uprę się na coś droższego, wtedy będę musiał trochę uzbierać. Ale na dzień dzisiejszy sytuacja wygląda tak jak ją przedstawiłem.

Ravi-----
Początkujący

Może wyjść na to, że się powtarzam, ale przy takim budżecie najlepszą opcją to wziąć model ex500 w wersji 46 calowej cenowo wychodzi w granicach 4000-4300zł, dobry poziom czerni i nieźle sobie radzi z obróbką słabszego sygnału. Za resztę można już pokusić się o całkiem przyjemne kino domowe (raczej pod kątem oglądania filmów czy może słuchania muzyki?)

4138-----
Początkujący

Ravi napisał(a):

(raczej pod kątem oglądania filmów czy może słuchania muzyki?)

Wiesz co mniej więcej będzie wyglądać to tak:
- filmy 70%
- muzyka 30%.
Muszę na początek zerknąć na ten ex500, który polecasz i go ocenić.

Sych-----
Początkujący

Myślał Pan o sprzęcie 3d?

4138-----
Początkujący

Sych napisał(a):

Myślał Pan o sprzęcie 3d?

Przeszło mi to przez myśl, ale sam nie wiem... A wy co sądzicie o kinie domowym 3D, warto w coś takiego inwestować?

Ravi-----
Początkujący

Jak dla mnie zależy od zasobności portfela, tym bardziej, że najbardziej zaawansowane telewizory (hx800, hx900 etc.) na ten rok tak czy inaczej posiadają obsługę 3D, którą można traktować w takiej sytuacji jako miły dodatek. Moją propozycje z poprzedniego postu można określi jako wyważoną czy spory ekran, niezła jakość obrazu i zostaje na kino domowe.

4138-----
Początkujący

Ale do oglądania 3D potrzebne są też specjalne okulary, które -niestety- też swoje pewnie kosztują.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

A wy co sądzicie o kinie domowym 3D, warto w coś takiego inwestować?

Na rozmowę o kinie domowym zapraszam tutaj :D :
viewtopic.php?f=212&t=7059&p=151563#p151563 " target="_blank" target="_blank
Ciekawa dyskusja i jest tam też odpowiedź na Twoje pytania :D
Tylko za 6-7 tys ciężko będzie skompletować pełny zestaw 3D... Nie napisałeś z jakiej odległości oglądasz telewizję....

edit.
Są różne zestawy telewizorów z gotowym sprzętem i w tym z okularami...