anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Timer (właczanie i wyłączanie) źle działa

profile.country.PL.title
wolfmar
Użytkownik

Timer (właczanie i wyłączanie) źle działa

Nie wiem jak było w andku 5 bo zbyt krótko użytkowałem wtedy telewizor i nie korzystałem z tej funkcji ale w andku 6 ustawienie timera włączania i wyłączania co prawda włącza telewizor ale wyłącza nieskutecznie bo po kilkusekundowej przerwie telewizor samoczynnie ponownie się włącza.

Do dzisiaj próbowałem timer 4 razy i póki co wynik 4:0 dla niepoprawnego wyłączania.

Było przywracanie fabryki - nie pomogło 😞

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Cześć i dzięki za wiadomość. Rozwiązanie podobnego problemu było poszukiwane przez użytkowników naszego forum już wcześniej, być może przydadzą sie teraz:

https://community.sony.pl/t5/telewizory/android-tv-kdl-50w809c-samoczynnie-uruchamia-sie-o-polnocy/m...

Pozdrawiamy,

Zespół Sony

profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

A czy jak wyłączysz telewizor z pilota to nie ma tego samego problemu że się uruchamia ponownie? U mnie np. zainstalowanie kilku aplikacji z poza Google Play powodowało że jak wyłączyłem TV to po 15 sekundach telewizor restartował się (zimny start). Może masz jakieś nietypowe aplikacje uruchomione. 

www.karczma.edu.pl - Dowiedz się więcej o AndroidTV
profile.country.PL.title
wolfmar
Użytkownik

Dzięki za odpowiedzi. Teraz czas na moją :wink:

1. Timer włączania mam wyłączony. Temat dotyczy wyłącznie timera włączania i wyłączania. który jako jedyny z timerów mam włączony.

2. Analizowałem która aplikacja GP mogłaby namieszać ale nie wpadłem na żaden trop. Zresztą mam tych aplikacji niewiele. Może ktoś z Forumowiczów doszedł do tego które z aplikacji GP mogą wymuszać taki restart?

3. Co oznacza termin aplikacja SPOZA GP? Chodzi o apki całkowicie spoza Sklepu czy też o apki które są w sklepie ale "niby" nie są kompatybilne z telewizorem? Ja używam co najwyżej 2-3 tych drugich aczkolwiek nie zauważyłem aby poza jakimś problemem wizualnym (brak 100% dopasowania do TV) sprawiałyby problemy.

Zastanawia mnie że do tej pory KAZDE użycie tego timera kończyło się nieprawidłowo.

Poza tym timerem którego używam tylko 1 raz w tygodniu telewizor kilka razy mi się uruchomił po wyłączeniu z pilota ale mam wrażenie że wtedy przerwa między wyłączeniem z tegoż pilota a samoczynnym włączeniem była trochę dłuższa niż po "zakończeniu" działania timera (co może ale nie musi wskazywać na inny powód).