Podziel się wrażeniami!
Nie wiem jak było w andku 5 bo zbyt krótko użytkowałem wtedy telewizor i nie korzystałem z tej funkcji ale w andku 6 ustawienie timera włączania i wyłączania co prawda włącza telewizor ale wyłącza nieskutecznie bo po kilkusekundowej przerwie telewizor samoczynnie ponownie się włącza.
Do dzisiaj próbowałem timer 4 razy i póki co wynik 4:0 dla niepoprawnego wyłączania.
Było przywracanie fabryki - nie pomogło 😞
Cześć i dzięki za wiadomość. Rozwiązanie podobnego problemu było poszukiwane przez użytkowników naszego forum już wcześniej, być może przydadzą sie teraz:
Pozdrawiamy,
Zespół Sony
A czy jak wyłączysz telewizor z pilota to nie ma tego samego problemu że się uruchamia ponownie? U mnie np. zainstalowanie kilku aplikacji z poza Google Play powodowało że jak wyłączyłem TV to po 15 sekundach telewizor restartował się (zimny start). Może masz jakieś nietypowe aplikacje uruchomione.
Dzięki za odpowiedzi. Teraz czas na moją
1. Timer włączania mam wyłączony. Temat dotyczy wyłącznie timera włączania i wyłączania. który jako jedyny z timerów mam włączony.
2. Analizowałem która aplikacja GP mogłaby namieszać ale nie wpadłem na żaden trop. Zresztą mam tych aplikacji niewiele. Może ktoś z Forumowiczów doszedł do tego które z aplikacji GP mogą wymuszać taki restart?
3. Co oznacza termin aplikacja SPOZA GP? Chodzi o apki całkowicie spoza Sklepu czy też o apki które są w sklepie ale "niby" nie są kompatybilne z telewizorem? Ja używam co najwyżej 2-3 tych drugich aczkolwiek nie zauważyłem aby poza jakimś problemem wizualnym (brak 100% dopasowania do TV) sprawiałyby problemy.
Zastanawia mnie że do tej pory KAZDE użycie tego timera kończyło się nieprawidłowo.
Poza tym timerem którego używam tylko 1 raz w tygodniu telewizor kilka razy mi się uruchomił po wyłączeniu z pilota ale mam wrażenie że wtedy przerwa między wyłączeniem z tegoż pilota a samoczynnym włączeniem była trochę dłuższa niż po "zakończeniu" działania timera (co może ale nie musi wskazywać na inny powód).