- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Timer (właczanie i wyłączanie) źle działa
Nie wiem jak było w andku 5 bo zbyt krótko użytkowałem wtedy telewizor i nie korzystałem z tej funkcji ale w andku 6 ustawienie timera włączania i wyłączania co prawda włącza telewizor ale wyłącza nieskutecznie bo po kilkusekundowej przerwie telewizor samoczynnie ponownie się włącza.
Do dzisiaj próbowałem timer 4 razy i póki co wynik 4:0 dla niepoprawnego wyłączania.
Było przywracanie fabryki - nie pomogło 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cześć i dzięki za wiadomość. Rozwiązanie podobnego problemu było poszukiwane przez użytkowników naszego forum już wcześniej, być może przydadzą sie teraz:
Pozdrawiamy,
Zespół Sony
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
A czy jak wyłączysz telewizor z pilota to nie ma tego samego problemu że się uruchamia ponownie? U mnie np. zainstalowanie kilku aplikacji z poza Google Play powodowało że jak wyłączyłem TV to po 15 sekundach telewizor restartował się (zimny start). Może masz jakieś nietypowe aplikacje uruchomione.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzięki za odpowiedzi. Teraz czas na moją
1. Timer włączania mam wyłączony. Temat dotyczy wyłącznie timera włączania i wyłączania. który jako jedyny z timerów mam włączony.
2. Analizowałem która aplikacja GP mogłaby namieszać ale nie wpadłem na żaden trop. Zresztą mam tych aplikacji niewiele. Może ktoś z Forumowiczów doszedł do tego które z aplikacji GP mogą wymuszać taki restart?
3. Co oznacza termin aplikacja SPOZA GP? Chodzi o apki całkowicie spoza Sklepu czy też o apki które są w sklepie ale "niby" nie są kompatybilne z telewizorem? Ja używam co najwyżej 2-3 tych drugich aczkolwiek nie zauważyłem aby poza jakimś problemem wizualnym (brak 100% dopasowania do TV) sprawiałyby problemy.
Zastanawia mnie że do tej pory KAZDE użycie tego timera kończyło się nieprawidłowo.
Poza tym timerem którego używam tylko 1 raz w tygodniu telewizor kilka razy mi się uruchomił po wyłączeniu z pilota ale mam wrażenie że wtedy przerwa między wyłączeniem z tegoż pilota a samoczynnym włączeniem była trochę dłuższa niż po "zakończeniu" działania timera (co może ale nie musi wskazywać na inny powód).