Podziel się wrażeniami!
Problem z zegarkiem Sam się przestawia i nie można go ponowie nastawić po czym za jakiś czas sam się ustawia i jest ok. Czy ktoś może mi poradzić w czym jest problem
Zegar ustawia się z sygnału DVB-T. Niestety sygnał ten jest nadawany testowo i z dwóch róźnych multipleksów - więc czasami godzina nadawana przez DVB-T ma się nijak to prawdziwiej - telewizor uznaje ja jednak za prawidłową i też pokazuje bzdurę.
Dzięki czytałem o podobnych problemach na forum i rzeczywiście w tym jest problem że do TV mam podłączony tuner cyfrowy.
Telewizor ma wbudowany tuner cyfrowy. Jeśli "złapie" sygnał cyfrowy sam ustawi sobie zegar i potem się nie da tego ręcznie zmienić.
dla porównania pokaże wam co odpisało mi SONY ONLINE:
Witam!
Jeżeli ustawia Pan zegar zgodnie z wytycznymi z instrukcji obsługi i nadal zegar nie działa prawidłowo, to jedynie autoryzowany serwis Sony będzie w stanie pomóc. może Pan zamówić serwis poprzez rejestracje on-line na stronie http://www.sony.pl/article/id/1211553196345
Z poważaniem
Mateusz Łukasiewicz
Dział Obsługi Klienta Sony Poland
ul. Ogrodowa 58, 00-876 Warszawa
0 801 500 500 lub 48 22 33 88 700
super co?
szkoda że SONY nie wymyśliło jednej małej funkcji w menu: Wł. Wył. synchronizacji automatycznej zegarka i nie było by tego problemu a tak to jesteś uzależniony od testów w Polsce. A znając nasz zapał do pracy jak przy autostradach to może zegarek będzie działał poprawnie dopiero w 2012 :smileytwisted: